PSD, divizat din cauza congresului. Liderii partidului, la prima întâlnire după eșecul de la prezidențiale

Data publicării:
psd captura

Peste 10 lideri de organizaţii judeţene cer congres luna viitoare şi nu văd cu ochi buni amânarea până la primăvară. Potrivit gândul.info, printre şefii din teritoriu care nu sunt de acord cu Victor Ponta sunt Nicolae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, Constantin Boşcodeală, preşedintele PSD Buzău, Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, şeful PSD Dolj, Claudiu Manda şi cel al PSD Sălaj, Tiberiu Marc. Poziţii similare au şi preşedinţii PSD Gorj, Satu-Mare, Caraş Severin, Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Iaşi.

Ierarhic, cel care a cerut primul un congres în decembrie a fost însuşi preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea. În ciuda acestui curent de opinie, Victor Ponta vrea congres cel mai devreme în luna februarie. Şi îşi susţine amânarea cu necesitatea unui program de performanţe pentru următorii cinci ani. Practic, după pierderea prezidenţialelor, Victor Ponta nu-şi permite dispute în propriul partid într-un moment în care coaliţia guvernamentală însăşi pare a fi fragilă.

„Congres la PSD la începutul anului viitor, cu un nou proiect care să ne dea posibilitatea să schimbăm tot ce a mers prost și tot ce trebuie schimbat din punct de vedere fundamental”, spunea marți Victor Ponta.

De partea sa sunt peste jumătate dintre şefii de filiale PSD şi Mircea Geoană.

Era imposibil de organizat un congres în câteva săptămâni, era un semnal de disperare decât de relansare a partidului. Avem nevoie să luăm decizii la cald, după o pierdere atât de importantă acuzele sunt intense şi riscul de a avea decizii pripite este foarte mare”, a spus el.

Comitetul Executiv al PSD este cel care va stabili data congresului. În aceeaşi şedinţă, liderii social-democraţi vor lua o decizie în legătură cu situaţia unor membri contestaţi din conducerea partidului - de către liderii din teritoriu: Ecaterina Andronescu, Robert Negoiţă, Marian Vanghelie, Ioan Rus şi Dan Şova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri