PSD ia de la Fitch doar veștile bune

Data actualizării: Data publicării:
Adrian_Dobre_PSD

Printr-un comunicat de presă, social-democrații invocă ultimele cifre ale Agenției Fitch ca semn de recunoaștere a „eficienței programelor economice promovate de Guvernului României”. Doar că, PSD se referă doar la creșterea economică revizuită de la 4,8%, cât era estimată în luna ianuarie, la 5,1%, în iunie, uitând că Fitch a revizuit și deficitul bugetar, dar în sens negativ.

„Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%. Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare”, transmite PSD, printr-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al partidului, Adrian Dobre.

Mai departe, comunicatorul PSD laudă „estimările economice pe care a fost fundamentat programul de guvernare”. „Se dovedesc corecte și sunt confirmate și de organismele financiare internaționale care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicată în programul de guvernare. Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenți. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma creșterea de 5,7 din primele trei luni ale anului”, declară Dobre.

Acesta mai spune că măsurile pe care Guvernul intenționează să le ia în sensul combaterii muncii la negru și a evaziunii fiscale, alături de „ceilalți parametri economici”, „dau garanția că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”.

Ceea ce nu spune deloc purtătorul de cuvânt al PSD, în comunicatul menit să transmită „satisfacția” PSD față de cifrele Fitch, este că agenția americană de evaluare financiară a revizuit și prognoza privind deficitul bugetar. Concret, referindu-se la deficitul bugetar pe 2017, Fitch susține acum că acesta va fi 3,7% din PIB, în timp ce în ianuarie avansa procentul de 3,1%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri