PSD, liber la funcții pentru liderii anchetați

Data publicării:
Conferinta-judeteana-a-PSD-Ilfov- Liviu Dragnea la tribuna psd ro 17 08 2015-2


De la tribuna conferinţei judeţene a PSD Prahova, Liviu Dragnea a anunţat că nu vor fi împiedicaţi să candideze la primării cei cu probleme în Justiţie.

Liviu Dragnea, președinte interimar PSD: Nu cred în varianta în care se adoptă o grilă de criterii de integritate şi aia automat este pusă peste partid şi partidul nostru devine dintr-odată un partid de sfinţi. Nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva.

Liviu Dragnea crede că fiecare organizaţie trebuie să stabilească singură cine va candida la localele de anul viitor, fără să ţină cont de dosarele celor nominalizaţii.

Liviu Dragnea, președinte interimar PSD: Avem legi, le punem în calculator şi calculatorul spune: ăla e condamnat, ăla e liber, ăla e condamnat la puşcărie, ăla... Aşa ceva nu se face. Trebuie să dăm şansa fiecărei organizaţii să aibă această şansă de a decide.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea vin în contradicţie cu Rezoluţia votată de PSD la Consiliul Naţional din martie. Atunci, Victor Ponta a venit cu propunerea ca miniştrii arestaţi să demisioneze din guvern, liderii condamnaţi în primă instanţă să-şi piardă funcţia de partid şi să fie suspendaţi, iar cei condamnaţi definitiv să fie excluşi. Proiectul a fost chiar adoptat, într-un context tensionat, pentru că Ministrul Finanţelor la acea vreme, Darius Vâlcov, tocmai demisionase din cauza unui dosar de corupţie.

Victor Ponta: Aşa cum domnul Vâlcov s-a retras din funcţia de ministru, dacă va fi oricare altă situaţie, se va proceda în consecinţă.

Încă de atunci au fost social-democraţi nemulţumiţi de rezoluţie.

Lia Olguța Vasilescu: S-ar putea să ne trezim în situaţia în care nu vom mai avea într-o funcţie de conducere primari sau preşedinţi de consilii judeţene.

La scurt timp după votul pentru reformă în partid, au început excepţiile. Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, dar nu i s-au aplicat regulile votate la Consiliul Naţional. A demisionat din funcţia de ministru, dar a fost ales preşedintele interimar al partidului

Sorin Grindeanu: Nu este condamnare pe corupţie, pe ceea ce noi am votat acolo, nu văd o legătură.

În Rezoluţia adoptată la Consiliul Naţional era specificat că vor fi sancţionaţi doar cei care au probleme cu Justiţia din cauza unor fapte de corupţie. Documentul ar urma să fie votat la Congresul PSD, din octombrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri