PSD nu se teme de planul lui Sebastian Ghiță

Data publicării:
sebastian ghita crop - mfax

Victor Ponta a comentat sec anunţul bunului său prieten Sebastian Ghiţă. „E proiectul lui. Eu am fost totdeauna numai în PSD şi aici voi face politică”, a spus Victor Ponta, premierul României.

Întrebat dacă îi este teamă că vor pleca mulţi din PSD, premierul a răspuns: „Nu. Mi-e teamă că nu o să înţelegem ce aşteaptă alegătorii de la noi”.

Liderul Organizaţiei de Femei a Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, anunţă şi ea că ştie unde îi este locul.

Mă regăsesc în PSD. Ceea ce doreşte Ghiţă este problema dânsului. Eu vreau să demonstrăm în continuare că Partidul Social Democrat este un partid solid”, a spus Rovana Plumb.

Victor Ponta, întrebat despre partidului lui S. Ghiță: Eu în PSD voi face politică

Rovana Plumb a evitat să spună însă ce drum va urma fiul ei cel mare, care a participat la petrecerea organizată de Sebastian Ghiţă când şi-a anunţat intenţia. Proaspăt demisionar din PSD, deputatul lasă de înţeles că ar putea atrage de partea lui colegi parlamentari mai tineri.

Am rămas surprins să văd că peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje. Din ianuarie o să incepem strângerea de semnături pentru un nou partid politic”, a spus deputatul Sebastian Ghiţă.

Vicepreşedintele social-democrat Ioan Rus nu pare însă impresionat. Întrebat dacă, din punctul lui de vedere, Sebastian Ghiţă va putea să rupe din PSD şi cum vede această iniţiativă, el a răspuns.

„Habar nu am, nu am discutat cu Sebastian Ghiţă. Nu ştiu. Sunt atâtea idei în piaţă acum...”, a spus Ioan Rus.

Sebastian Ghiță își face partid: „În ianuarie o să începem strângerea de semnături”

 Sebastian Ghiţă a explicat şi de ce s-a retras din PSD. Ca să îl lase pe Victor Ponta să poată reforma partidul.

Nu am dorit să fiu o frână. Nu am dorit să fie acuzat că mă protejează pe mine şi nu scapă de ceilalţi , că eu reprezint un anume tip de model. Puteam fi asimilat unei anumite zone de putere, de influenţă nelalocul ei în societate. Asta le reproşam la sfârşit baronilor. Un baron IT”, a precizat Sebastian Ghiţă.

Cu o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă a devenit deputat PSD în urmă cu doi ani. Omul de afaceri are o veche relaţie de prietenie cu Victor Ponta. Cei doi obişnuiesc să meargă împreună la meciuri de baschet sau în concedii. Ultima escapadă celebră a fost la Abhu Dabi, imediat după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale. De la venirea la putere a social-democraţilor, în mai 2012, firmele controlate indirect sau apropiate de Sebastian Ghiţă au obţinut numeroase contracte cu statul, în valoare de aprape 28 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri