PSD propune un designer vestimentar la șefia Institutului Cultural Român

Data publicării:
liliana turoiu foto facebook
Foto: Facebook

Artistul plastic şi designerul Liliana Ţuroiu este propunerea PSD pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Român, anunță News.ro, care citează surse parlamentare. Propunerea a fost depusă la Senat pe 22 martie.

liliana turoiu foto facebook
Foto: Facebook

Liliana Ţuroiu este designer vestimentar, lector universitar doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, artist şi femeie de afaceri, potrivit descrierii de pe site-ul personal. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România şi preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei Altum Studio Design.

Expoziţia sa de costum şi fotografie „Zestrea” a fost prezentă în acest an la Carnavalul de la Veneţia, în organizarea Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Institutul Cultural Român şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.  Pe parcursul carierei sale de aproximativ 20 de ani, a semnat colecţii de modă, prezentări dar şi expoziţii de fotografie şi costum organizate atât în ţară cât şi în străinătate. A colaborat în mai multe rânduri cu Institutul Cultural Român.

În 2008, a fost aleasă designerul oficial pentru crearea ţinutelor purtate de reprezentanţii României cu ocazia Summitului NATO organizat la Bucureşti. La sfârşitul anului 2007 a deschis prima galerie de artă şi costum din România - Victoria Fashion Gallery, care funcţionează şi în prezent.

Coregraful şi managerul cultural Cosmin Manolescu şi criticul de teatru şi expertul în politici culturale Cristina Modreanu sunt propunerile USR pentru conducerea Institutului Cultural Român (ICR).

Radu Carp, membru în Consiliul de Administraţie al TVR şi profesor la Facultatea de Ştiinte Politice a Universităţii Bucureşti, şi Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, au fost propuşi de Partidul Naţional Liberal (PNL) pentru şefia ICR.

Mai multe organizaţii şi asociaţii din ţară şi din ţări precum Ucraina, Serbia şi Bulgaria îl susţin pe actualul preşedinte al ICR, Radu Boroianu, la conducerea instituţiei.

Propunerile depuse la Biroul Permanent al Senatului vor fi discutate şi înaintate Comisiei de Cultură şi Media din Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri