PSD și UNPR au semnat protocolul de colaborare la alegeri 

Data publicării:
20160204 psd unpr 05 INQ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriel Oprea și Liviu Dragnea au precizat că după alegerile locale vor evalua rezultatele și vor stabili atunci dacă vor candida pe liste comune și la alegerile parlamentare. 

Întodeauna UNPR a avut o relație foarte serioasă și de cuvânt cu PSD. Am stabilit cu Liviu Dragnea că în funcție de performanța noastră de la locale vom aveam liste comune și pentru parlamentare și am semnat protocolul”, a declarat Gabriel Oprea.

„Nici pentru PSD nu e trecut un număr de locuri eligibile, am ajuns amândoi la concluzia că dacă vrem să facem o înțelelegere serioasă nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. După locale facem o evaluare a rezultatelor alegerilor și a posibilităților pentru alegerile parlamentare pentru fiecare dintre noi și atunci ne vom așseza la masă și în funcție de mai multe date vom lua o decizie”, a adăugat Liviu Dragnea.

De asemenea, președintele PSD a precizat că în perioada următoare vor semna un protocol de colaborare și cu ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. 

„Am avut o discuție cu cei de la ALDE săptămâna trecută, noi am și adoptat în Cex o hotărâre. Urmează să ne vedem în aceste zile și în contextul funcționării actuale a majorității din Parlament, cred că în perioada imediat următoare sunt șanse să semnăm un protocol de colaborare cu ALDE. Mă interesează să semnăm cu ALDE un protocol de colaborare pentru locale, nu știu pentru parlamentare, nu cred”, a precizat Liviu Dragnea.  

PSD și UNPR au amânat ieri semnarea protocolului de colanorare, până după votul din Senat privind ridicarea imunității lui Liviu Dragnea. Între cele două formațiuni parlamentare au fost mai multe neînțelegeri în ultima perioadă. 

În ultima perioadă PSD și UNPR au luat poziții diferite în mai multe situații. Un exemplu este alegerea în două tururi a primarilor. Când PNL a venit cu propunerea de trece, din nou, la votul în două tururi, președintele UNPR Gabriel Oprea și arătat susținerea față de această idee.

Totuși, mai târziu Gabriel Oprea a revenit asupra celor spuse și a precizat că totul depinde de acordul care a fost semnat astăzi. 

De asemenea, un alt indiciu că relațiile dintre cele două formațiuni parlamentare s-a răciteste că de la începutul acestei sesiuni parlamentare PSD și UNPR nu va avea sesiuni comune nici în Camera Deputaților nici în Senat.

Un alt motiv de neînțelegere între cele două partide ar fi fost faptul că Liviu Dragnea nu ar fi vrut să facă promisiuni în ceea ce privește alegerile parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri