PSD susține noul guvern. Liviu Dragnea: Vom monitoriza activitatea fiecărui ministru și minister

Data publicării:
dragnea

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, s-a întâlnit astăzi, imediat după ce a anunțat lista cu miniștrii propuși pentru Cabinetul său, cu liderii PSD.

După întâlnirea în care Cioloș a făcut o scurtă prezentare a programului său de guvernare și a răspuns mai multor întrebări adresate de social democrați, aceștia au supus la vot susținerea noului Guvern.  

„Ținând cont de toate aceste lucruri, s-a supus la vot și, cu 68 de voturi pentru, două abțineri și un vot împotrivă, s-au decis următoarele: Comitetul Executiv Național recomandă grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputaților și Senat, în condițiile în care, mâine și poimâine, miniștrii desemnați vor avea o prestație bună în comisii și vor demonstra că sunt oamenii potriviți la locurile potrivite, recomandă grupurilor parlamentare să voteze pentru învestirea acestui guvern”, a spus Liviu Dragnea după întâlnire.

În ceea ce privește susținerea ulterioară a Guvernului, PSD își rezervă dreptul să monitorizeze activitatea fiecărui ministru și minister în parte, precum și activitatea Guvernului în ansamblu, pentru a ne asigura că valorile, principiile și măsurile pe care noi le-am luat în ultimii ani și angajamentele pe care le-am respectat vor fi respectate și de viitorul guvern. Orice derapaj de la angajamentele prezentate în programul de guvernare și de la angajamentele prezentate în cadrul discuțiilor pe care le-am avut astăzi va fi sancționat foarte serios de către PSD”, a mai spus liderul PSD.

„Putem discuta de sprijin punctual în cazul fiecărui proiect de lege sau fiecărei inițiative sau act normativ cu care se va veni în Parlament”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citiți și:

Dacian Cioloș a anunțat echipa de miniștri ce vor face parte din noul Cabinet

Cine sunt miniștrii propuși de Dacian Cioloș pentru noul guvern

Premierul desemnat, întâlnire cu PSD | L. Dragnea: Bun venit în PSD. D. Cioloș: E periculos ce ziceți


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri