Raluca Turcan spune că în PNL vor fi alegeri „de jos în sus”

Data publicării:
raluca turcan 3 fb

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, la finalul unei întâlniri informale cu liderii de organizaţii judeţene ai partidului, că s-a luat decizia ca alegerile interne să fie organizate de jos în sus, transmite News.ro. Reorganizarea partidului va începe din filiale, urmând ca cel mai târziu la finalul lunii iunie să fie organizată şi Convenţia Naţională în cadrul căreia va fi ales noul preşedinte al PNL.

raluca turcan 3 fb

„Eu, împreună cu secretarul general (Ilie Bolojan – n.r.), voi propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională a PNL. Calendarul asumat al PNL este următorul: vom face un BPN care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne. Lucrul acesta îl vom face destul de repede, însă suficient de temeinic astfel încât Convenţia (Naţională n.r.) să poată într-adevăr să fie integratoare şi unificatoare. Cred că pe final de cel târziu iunie PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai spus că va propune înfiinţarea unei comisii de organizare a alegerilor care să fie formată din oameni care să asigure tuturor celor din teritoriu un cadru corect şi transparent pentru desfăşurarea scrutinului intern, iar preşedintele acestei comisii nu va putea candida la şefia partidului.

„PNL are un viitor bun. PNL poate să devină partenerul pe care-l aşteaptă românii. PNL poate şi trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, într-un mod cât mai transparent şi corect faţă de toţi membrii de partid”, a conchis Raluca Turcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri