Răspunsul lui Dragnea la apelul lui Grindeanu de a demisiona

Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS /Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că nu are cum să dea curs apelului public făcut de Sorin Grindeanu de a demisiona împreună cu acesta, având în vedere că, în ședința CEx a partidului, colegii săi au considerat că un președinte PSD nu poate să reacționeze în acest fel.

Liviu Dragnea PSD_agerpres_8326936
Foto: Agerpres

Întrebat cum răspunde apelului public făcut de Sorin Grindeanu de a demisiona odată cu el luni, Liviu Dragnea a declarat duminică: „Nici nu am cum să dau curs. Am avut o discuție chiar în CEx. I-am întrebat pe colegii mei dacă se pune problema să discutăm și au zis că nici vorbă. Totuși, un președinte al PSD nu poate să reacționeze în felul acesta".

Dragnea a admis că este și responsabilitatea sa eșecul acestui cabinet. „Categoric, da. Numai că, nefiind sigur că președintele Iohannis numește un președinte PSD tot un membru PSD, atunci mai ezit și eu”, a adăugat Dragnea, notează Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea, sâmbătă, la Timișoara, că „vrea să confiște țara'', nu doar PSD și a cerut organizarea unui congres al partidului.

„I-am cerut următorul lucru: în momentul în care își va asuma (Liviu Dragnea — n.r.) demisia pentru situația în care a adus PSD-ul, eu nu mă țin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia", a spus Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri