Războiul lui Țuțuianu cu multinaționalele. Toată familia senatorului, angajată la stat

Data publicării:
Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

De la izbucnirea protestelor față de OUG 13, Adrian Țuțuianu a criticat multinaționalele, pe care le-a acuzat că au scos angajații la proteste și că scot profiturile pe care le obțin din România. Fost antreprenor, acum Adrian Țuțuianu este senator și președintele Comisiei de monitorizare a activității SRI. De altfel, toată familia Țuțuianu este angajată la stat. Carmen Elena Țuțuianu, soția senatorului, este inspector din 2010 la Prefectura Dâmbovița și la Consiliul Județean Dâmbovița, iar Ruxandra Țuțuianu, fiica celor doi, este jurist la Primăria Capitalei, potrivit bn24.ro.

Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Potrivit declarației de avere, semnată de Adrian Țuțuianu la data de 3 ianuarie 2017, soția acestuia a obținut venituri, în 2016, de 27.825 de lei de la Prefectura Dâmbovița și de la Consiliul Județean Dâmbovița. Informația este confirmată și de declarație de avere a lui Carmen Elena Țuțuianu de pe site-ul Prefecturii Dâmbovița.

venituri familia tutuianu
Sursa: Captură declarație de avere

Și fiica senatorului, care s-a remarcat după ce a scris pe Facebook că îi este „scârbă” de „oile” care ies la proteste, este angajată tot la stat. Potrivit declarației sale de avere, Ruxandra Țuțuianu lucrează la Direcția Juridică Serviciul Legislație din cadrul Primăriei Capitalei de la începutul acestui an. 

captura decl de avere ruxandra tutuianu
Sursă: Captură declarație de avere

După ce a declarat că va cere de la SRI răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale, Adrian Țuțuianu a acuzat companiile cu capital străin că scot profiturile din țară. 

„Sunt publice cifrele, multinaționalele produc cam 80% din cifra de afaceri și plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalți, întreprinderi mici și mijlocii produc 20% din cifra de afaceri și plătesc 56 de miliarde de euro impozite'', a declarat Adrian Țuțuianu.

Potrivit factual.ro, declarația lui Țuțuianu este falsă, iar cifrele înaintate de acesta sunt eronate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri