Războiul politicienilor în justiţie

Data publicării:
traian basescu neptun mediafax

Cel mai sonor scandal politic ajuns în justiţie îi are ca protagonişti pe Traian Băsescu şi pe purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea. Senatorul l-a acuzat de şantaj pe fostul şef al statului, după o declaraţie dată de acesta în timpul anchetei comisiei parlamentare privind terenurile cumpărate de Ioana Băsescu în comuna Nana.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa cu ce se întâmplă pe moşia soţului ei. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă dacă nu e atentă”, a spus Traian Băsescu.

Simt permanent o stare de temere şi nelinişte în legătură cu viaţa mea şi a soţului meu”, a declarat atunci Gabriela Firea. Dosarul penal deschis după ce senatorul a făcut plângere la parchet a fost însă suspendat, fiind invocată imunitatea prezidenţială.

Tot de numele fostului președinte se leagă și un alt proces. În luna mai, Traian Băsescu câștiga litigiul deschis împotriva sa de Dan Voiculescu. Fostul senator, acum închis pentru spălare de bani, îl acuza pe fostul șef al statului de calomnie pentru o declarație din 2012.

O situaţie cel puţin surprinzătoare a venit din rândul social-democraţilor. În luna mai, Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, se plângea procurorilor că Sebastian Ghiţă, deputat în acelaşi partid, l-ar fi şantajat.

Am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon, într-un mod josnic şi ruşinos. Mi-a spus: te termin, ai intrat pe mâna mea, o să te termin, mori de mâna mea, nu o să te las!”, declara Robert Negoiță. Parlamentarul a respins acuzaţiile şi a susţinut că nici nu a avut vreodată legături cu edilul.

„Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă, nici direct şi nici la telefon, de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât, ori l-a păcălit cineva la telefon”, a replicat Sebastian Ghiță. Ulterior, cei doi s-au împăcat, iar plângerea penală a fost uitată. De altfel, plângerile penale au fost metodele preferate de atac între politicieni în anul care se apropie de final. Niciuna dintre ele nu s-a concretizat, însă, în dosare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri