Răzgândiri la prezidenţiale. Actorii politici îşi schimbă discursul în funcţie de interese

Data publicării:
diaconescu udrea 1

La nici două luni de la preluarea preşedinţiei Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea ţintea o altă preşedinţie. A ţării. O nouă ţintă, un nou discurs. 

Numele candidatului partidului la Președinția României este Cristi Diaconescu”, a anunţat, iniţial, Elena Udrea.

În calitate de lider al MP trebuie să îmi asum această candidatură”, s-a răzgândit, ulterior, Elena Udrea.

În aceste condiţii, fostul consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu declara public: „Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României”. 

După nici 10 zile... surpriză: “Fundația Mișcarea Populară, a cărui președinte sunt, va sprijii pe Elena Udrea în demersul său și în această candidatură”, s-a răzgândit şi Cristian Diaconescu.

Este nu numai un bărbat de stat este şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie”, a spus Elena Udrea despre Cristian Diaconescu.

 Un anunț cât se poate de natural, cât se poate de normal”, a spus Cristian Diaconescu.

 "Natural" şi "normal" a fost taxat rapid de susţinătorii virtuali. "Dați-mi voie să constat, cu gust amar, apusul carierei dumneavoastră politice", e unul dintre mesajele pentru Cristian Diaconescu. Iar un altul sună aşa: "A fost visul unei nopți de vară". 

Nu e prima dată când Cristian Diaconescu bate în retragere. La fel s-a întâmplat şi în 2010, când viza şefia PSD.

Eu lucrez împreună cu Mircea Geoană de 16 ani. Nu voi mai continua să candidez pentru președinția partidului și sprijinul meu merge către Mircea Geoană”, spunea Mircea Diaconescu în în urmă cu patru ani. 

Şi fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu a balansat între a candida şi a nu candida. Anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României”, a spus Crin Antonescu. 

La nici o lună distanţă, Crin Antonescu revenea asupra deciziei, acceptând candidatura la preşedinţia României. 

Seria politicienilor celebri care s-au jucat de-a candidatura la prezidenţiale a fost deschisă de Theodor Stolojan, în 2004. Invocând motive de sănătate, cu aproape două luni înainte de alegeri, el s-a restras nu doar din cursa pentru fotoliul de şef al statului, ci şi din fruntea PNL. I-a lăsat locul liber colegului de Alianţă Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri