Reacția Elenei Udrea, după ce mii de copii au primit somaţii de la Fisc: „Ponta crește alocațiile pentru copii impozitându-le”

Data publicării:
elena udrea fb2-1

Mii de copii au primit somaţii de la Fisc să-şi plătească taxele la stat. Conducerea ANAF a transmis către unitățile de administrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile obținute din dobânda bonificată de bănci pentru alocațiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

Președintele PMP, Elena Udrea, nu a ratat această ocazie și l-a criticat din nou pe Victor Ponta. „Ponta crește alocațiile pentru copii impozitându-le. În plină campanie electorală, Victor Ponta și Rovana Plumb anunțau dublarea alocațiilor pentru copiii din familiile defavorizate. Motiv de împăunare politică, dar și de culegere de voturi. Anunțau că majorarea intră în vigoare de la 1 noiembrie 2014. Ce aflăm astăzi? Că mii de copii din județul Argeș sunt impozitați de guvernul Ponta: din 42 de lei cât primesc alocație, trebuie să returneze statului 39 lei ca impozit. Argeșul este o zonă aflată de 20 de ani sub influența aceluiași partid, ascuns sub diverse denumiri – PSD”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a mai scris că județul Argeș este un județ în care trăiesc familii cu venituri reduse, „multe dintre ele bazându-se pe alocațiile de stat pentru copii”.

Pentru acestea, dublarea alocațiilor era o bucurie. Nu meritau să fie amăgiți de Victor Ponta. Să se folosească până și de copiii cei mai săraci din România doar de dragul de a obține voturile părinților sau aparținătorilor acestora e înjositor”, a conchis Elena Udrea. 

Impozit pe alocația de 42 de lei a copiilor. Reacția ANAF Alba
Purtătorul de cuvânt ANAF Alba: Au fost impozitate veniturile din depozitele bancare, nu alocațiile copiilor. Softul nu are nicio excepție inclusă
Anomalia taxelor privind alocațiile minorilor îi afectează și pe membrii comisiilor de la alegerile din 2012

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri