Reacția Guvernului la moțiunea simplă împotriva Ralucăi Prună

Data actualizării: Data publicării:
raluca pruna_gov.ro

Guvernul a reacționat la moțiunea „Și minciunea poată să ucidă”, depusă de PSD împotriva ministrului Justiției, și care a fost adoptată, astăzi, cu 155 de voturi pentru. Acest vot nu înseamnă demiterea obligatorie a ministrului.

raluca pruna_gov.ro

„Premierul Dacian Cioloș a luat notă de moțiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiției Raluca Prună precum și de pozițiile exprimate de partidele politice, în contextul acestei perioade de pre-campanie electorală.

Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care în gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, Prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moțiune să își clarifice anumite declarații ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investițiile financiare în Justiție - și nu au avut obiecții de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de Ministrul Justiției”, se arată în comunicatul Guvernului.

Din acest motiv premierul consideră că doamna ministru trebuie să își continue activitatea și să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deține”, precizează sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri