Reacția lui Dacian Cioloș la acuzațiile aduse de DNA lui Liviu Dragnea

Data publicării:
dacian ciolos fb cravata

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat la acuzațiile pe care Direcția Națională Anticorupție (DNA) i le aduce liderului PSD Liviu Dragnea. Dosarul lui Dragnea a pornit de la o sesizare făcută de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), iar fostul premier susține că acest lucru poate explica declarațiile tăioase făcute de liderii Guvernului la adresa Bruxellesului.

„Un nou dosar penal, care vizează posibile fapte de corupție cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informații de la Oficiul european de Luptă Antifraudă.

Abia acum înțelegem mai bine de ce "ăia de la Bruxelles" sunt "vinovați" de dezastrul din România alături de "statul paralel", constituit probabil de cei care îndrăznesc să cerceteze penal acte de corupție la vârf.

Oare cât ne va mai trebui să înțelegem că adevăratul dezastru vine din corupție, incompetență și tendința de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politică în stat? Cum se vede azi demonizarea celor care îndrăznesc să promoveze transparența, competența, bunul simț, profesionalismul și dinamismul românilor ce doresc să se întoarcă în țară - în mediul privat sau în administrație - după o experiență profesională în străinătate? Obsesia lor față de acești oameni și principiile pe care le apără vine din teama de a nu arăta celor mulți și cu un trai dificil că schimbarea valorilor care stau la baza guvernării României poate însemna și bunăstarea tuturor.

Le este frică să nu afle cumva cei mulți și dependenți într-un fel sau altul de stat și de deciziile conducerii politice că, în România, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparență și în interesul oamenilor.

Cu cât mai mulți vor deschide ochii pornind de la propria judecată și analiză, ascultându-și intuiția și nu discursurile care incită la teamă, la ură sau seamănă îndoială, cu atât mai repede și mai ușor vom face trecerea spre normalitate și decență. De asta am fost și eu duminica trecută în stradă. Cu speranța că pot contribui pentru ca normalitatea, firescul și decența scoase în stradă să poată ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, să ne facă tuturor viața mai bună aici, acasă”, scrie Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri