Reacția lui Dragnea după creșterea economică anunțată de INS

Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu și preşedintele PSD Liviu Dragnea au reacționat imediat la anunțul INS privind creșterea economică de 5,7 % față de aceeași perioadă în 2016. Liderul social-democraților a spus că aceste date „nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă a programului PSD de guvernare”, adăugând că această creștere economică se simte și în buzunarele românilor. 

170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)
Foto: Inquam/ Octav Ganea

„Datele oficiale de la INS nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă din partea criticilor programului PSD de guvernare. România are pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior. Putem face comparația cu Germania 2,4% sau Franța 1,4%, care au raportat până acum la Eurostat. Dar cel mai important e că această creștere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au avut parte în acest trimestru de majorări salariale și de reduceri de taxe”, a precizat Liviu Dragnea. 

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a atras atenția că datele INS depășesc „cu mult” estimările inițiale.

 „O veste extraordinară pentru România! Economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al anului 2017, față de aceeași perioadă din 2016, cu mult peste estimările inițiale! Responsabilitatea noastră este ca această creștere să fie resimțită de toți românii.", a scris premierul pe Facebook.

Economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

Trimestrul I din 2017 a fost al şaptelea trimestru la rând de creştere economică, arată seriile INS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri