Ce crede Dragnea despre lovitura dată, în Senat, măsurilor Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referindu-se la situația de marți din Comisia de buget-finanțe a Senatului, că „Teodorovici nu înseamnă PSD”. Comisia, condusă de senatorul PSD Eugen Teodorovici a desființat, în ședința de marți, trei dintre măsurile cheie ale Guvernului PSD-ALDE.

170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Jurnaliștii au vrut să afle, miercuri, la Parlament, o poziție a șefului PSD față de votul din Comisia de buget-finanțe a Senatului, comisie în care, la propunerea sau cu acceptul senatorului PSD Eugen Teodorovici, s-a limitat aplicarea Split TVA, au fost eliminate majorările de accize la combustibil și majorarea contribuțiilor sociale pentru cei cu contracte part-time. Din mers, fără a se opri să stea de vorbă cu ziariștii, Liviu Dragnea a răspuns: „Teodorovici nu înseamnă PSD. Mai suntem doi-trei pe aici”. După care a intrat în biroul său de președinte al Camerei Deputaților.

Prin votul de marți, comisia condusă de Eugen Teodorovici a desființat, practic, trei dintre cele mai importante măsuri adoptate în ultimul timp de Guvernul PSD-ALDE.

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și de Finanțe în guvernul Ponta, a fost numit la șefia Comisiei de buget-finanțe din Senat la sfârșitul lunii martie. La sfârșitul lunii iulie, el a devenit consilier onorific al premierului Mihai Tudose, dar nu a rezistat prea mult în această poziție.

La mijlocul lunii iulie avea să fie eliberat din funcție ca urmare a unor declarații făcute într-o emisiune la Digi24. În emisiunea „În fața ta”, Teodorovici a afirmat că nu se justifică alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, județul Teleorman și s-a pronunțat pentru impozitarea veniturilor Bisericii. După câteva zile, era eliberat din funcție, iar premierul Tudose îi reproșa că „s-a transformat într-un purtător de cuvânt”.

Și după acel episod, Teodorovici a criticat unele măsuri ale Guvernului PSD-ALDE. De exemplu, trecerea CAS și CASS de la angajator la angajat. „Statutul nu câștigă sau, dacă cumva câștigă, nu are un câștig atât de mare încât să justifice o astfel de schimbare de abordare”, declara fostul ministru de Finanțe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri