Reacția lui Petre Daea la glumele unui parlamentar: "Nu intru în categoria celor care critică oaia seara și dimineața mănâncă brânza"

Data publicării:
petre daea la digi

Petre Daea, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii în noul Guvern, a primit joi aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 19 de voturi pentru, 5 voturi împotrivă și 3 abțineri, relatează Agerpres.

În cadrul audierilor, Daea a spus că în privința irigațiilor tot programul început este la zi, iar în câmpurile din România există 1.239,9 Km de canal plin cu apă, din care 872 km de canal cu apă alimentată din Dunăre, 120 de km din Siret, din Prut 60 de km, din Olt 17 km, din alte râuri 109, iar din lacuri și acumulări 67 de km. Ministrul desemnat a afirmat că în momentul acesta există 100.168 de hectare acoperite cu sisteme de apă, din care în udarea întâi sunt 63.467 de ha.

Petre Daea a afirmat că, în ceea ce privește programul de sprijin pentru carnea de porc, ministerul a făcut toate demersurile la timpul potrivit, a primit observații de la Uniunea Europeană și că a trimis documentația la Uniunea Europeană.

"Să știți că nu intru în categoria celor care critică oaia seara și dimineața mănâncă brânza. Intru în categoria acelora care abordează cu seriozitate acest domeniu și pe care îl gestionez cu echilibru, în așa fel încât această specie care a avut o creștere importantă în ultima perioadă să își păstreze ascensiunea efectivului în așa fel încât să putem valorifica cele 4,8 de hectare de pajiști din România, care înseamnă deopotrivă Olanda, Belgia și Elveția la un loc", a declarat Petre Daea, ca răspuns la gluma unui parlamentar că, în cazul în care alegem oaia ca brand de țară, să țină cont de rezultatul cercetărilor de la Popăuți, unde există oaia cu blană roz.

În ceea ce privește produsele cu "dublu standard", acesta a declarat că în prezent Ministerul încearcă să colaboreze cu autoritățile din alte state pentru a vedea dacă sunt diferențe.

"Am făcut verificări în țară, le-am prezentat mass-media. Am dat comunicate de presă și materiale cu rezultatele respective în care am constatat conformitatea produsului respectiv, dar pentru a face comparații nu poți să te duci cu plasa să iei de undeva un produs și...Iată de ce am transmis la cinci țări, omologilor miniștri din acele țări, solicitare ca să ne permită să ajungem acolo să recoltăm în prezenta lor, cu specialiștii dumnealor, pe legislația națională respectivă probe și apoi să le comparăm. Suntem în această situația. Belgia am fost, au venit ieri, cu probele, astăzi recoltează probe în România și analizează să vadă dacă sunt diferențe care pot fi interpretate în mod corect și exact", a spus Petre Daea.

Acesta a menționat faptul că a văzut europarlamentari care îl îndeamnă să facă "ce trebuie în țară", dar că este nevoie de o singură condiție, respectiv existența reglementărilor la nivel de piață unică. Până atunci trebui așteptat ca Uniunea Europeană să găsească instrumentul juridic pentru a interveni într-o asemenea situație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri