Reacţia lui Tăriceanu: Care parlamentari trebuie să-şi pregătească bagajele pentru DNA?

Data actualizării: Data publicării:
CALIN POPESCU TARICEANU AGERPRES

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut Klaus Iohannis să renunţe la ”limbajul prea colorat” pe care-l foloseşte, făcând referire la comentariul făcut de preşedinte în ce priveşte solicitarea adresată de Tăriceanu parlamentarilor de a nu mai vota solicitările DNA până la finalul acestei legislaturi.

CALIN POPESCU TARICEANU AGERPRES
FOTO: AGERPRES

”Referindu-se azi la preşedintele Senatului, a coborât din nou la un limbaj impropriu pentru înalta demnitate pe care o ocupă, pe care din decenţă nu îl reiau (...) Sper ca domnul preşedinte să renunţe la vocabularul prea colorat din bagajul său cultural, chiar dacă îi voi adresa în continuare diverse alte întrebări al căror răspuns este de interes public”, a comentat Călin Popescu-Tăriceanu.

El apreciază că reacţia preşedintelui Iohannis arată că noi solicitări privind urmărirea penală a unor parlamentari vor fi trimise de la DNA. ”Domnul preşedinte ne-a anunţat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA. Această informaţie ne întăreşte suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu preşedintele. Ceea ce nu-l împiedică să ceară altora să citească Constituţia. Profit de acest moment de sinceritate al domnului preşedinte, ca să-l întreb care sunt parlamentarii care trebuie să-şi pregătească săptămânile următoare bagajele la viitoarele solicitări ale DNA?”, a întrebat copreşedintele ALDE.

Acesta i-a reproşat şefului statului că acum nu este prima dată când răspunde neelegant întrebărilor puse. ”Spre exemplu, l-am întrebat dacă «va respecta voinţa cetăţenilor la alegeri fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului». În loc să răspundă prin «da» sau «nu», a etichetat întrebarea mea drept «obrăznicie politică»”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referindu-se la apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi, că "acest individ" are un discurs anti-justiţie şi că nu vrea să se scape doar pe el, ci şi "o gaşcă".de câţiva prieteni.

Întrebat, la finalul vizitei de marţi, de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ce părere are despre declaraţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a răspuns: "Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs împotriva justiţiei. Eu nu cred aşa ceva. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despe care se vorbeşte".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică, apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri