Reacția lui Toni Greblă la afirmațiile Elenei Udrea cum că el ar fi o victimă a SRI

Data publicării:
ceremonie toni grebla cotroceni 2 17 dec

Eu nu am discutat de patru ani de zile, probabil, cu doamna Elena Udrea și nu fac niciun fel de comentariu cu privire la afirmațiile făcute de dânsa. Dacă le-a făcut, probabil că le susține”, a declarat Toni Greblă, la Digi24.

Întrebat dacă se regăsește în ipostaza de victimă, judecătorul CCR a răspuns: „Dacă aș încerca să par victimă, ar însemna să mă decredibilizez. Eu și toată activitatea pe care am desfășurat-o până în prezent. N-am fost adeptul campaniilor, ci al acțiunii temeinice, de prevenire, combaterea fiind o parte subsecventă, foarte importantă, dar nu singura. Dacă nu există acțiunea de prevenire a corupției, aceste activități vor continua și în viitor. Îmi mențin poziția pe care am avut-o, că în campaniile din toate domeniile trebuie să existe și pagube colaterale”.

Citiți și: DNA extinde cercetările în cazul lui Toni Greblă. Reacția judecătorului CCR la Digi24 

Într-un interviu acordat vineri pentru HotNews, Elena Udrea a lăsat să se înțeleagă că Toni Greblă ar fi o victimă a SRI. Redăm pasajele în care Elena Udrea menționează numele judecătorului CCR:

„Cristian Pantazi: Inainte sa trecem la realitatea relatiei din cuplul dvs, care e teoria dvs. legata de modul in care ati fost implicata? Care e adevarul dvs?

Elena Udrea: Incepusem prin a va spune ca intr-o tara in care pe oricine aproape ai putea sa acuzi in orice moment, cel care are catusele este si cel care conduce Romania. Ganditi-va cine ar avea curaj sa se opuna sau care dintre oamenii politici ii vedeti ca au curaj sa abordeze frontal acest subiect al finantarii partidelor politice sau al finantarii campaniilor electorale? Nimeni, toata lumea se ascunde, desi stim cu totii ca in mare parte exact asa procedeaza oricine candideaza si asa procedeaza orice partid. Care politician il vedeti in comisia de supraveghere a serviciilor secrete capabil sa initieze cu adevarat un control asupra activitatii acestor servicii, cand aproape toti de acolo oameni politici pot fi, ca dl. Grebla, chemati a doua zi la parchet. 

(...)

Elena Udrea: … la nivel institutional, de foarte multe ori l-am vazut materializandu-se in acele referiri: Caz rezolvat cu sprijinul SRI. Care nu mai apar de cand Traian Basescu a remarcat ca nu este normal sa apara permanent.

Dan Tapalaga: Chiar in cazul dvs. a aparut aceasta mentiune.

Elena Udrea: Nu mai stiu. 

Cristian Pantazi: Si la comunicatele de astazi. 

Dan Tapalaga: Aceasta mentiune a aparut inclusiv in punerea sub acuzare in ce va priveste. 

Elena Udrea: Aha. Bun. Deci, dupa ce a aparut presedintele la momentul acela si a spus ca nu este normal, pentru ca foarte multi oameni de afaceri au inteles mesajul ca cei care detin toate informatiile sunt cei de la SRI, avand in vedere ca DNA-ul lucreaza cu informatii de la SRI, si ca urmare au incercat - si asta va spun eu - au incercat sa isi gaseasca intrare la SRI, deci dupa ce a fost aceasta remarca a domnului presedinte, imi amintesc ca o vreme nu a mai aparut. Daca acum spuneti ca a aparut din nou, nu am remarcat. Daca aceasta colaborare este institutionala, este corecta. Numai ca daca si procurorii, si magistratii sunt oameni, si inca o data, va dau un exemplu celebru: dl judecator Grebla. Si va spun ca este evident ca atunci cand cei de la SRI detin informatii despre toti, inclusiv despre judecatori si procurori, daca relatia dintre SRI si procurori este una prin care, la o adica, SRI-ul poate face presiuni intr-un fel sau in altul asupra magistratilor, atunci iarasi avem de-a face cu un abuz.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri