Reacția UNPR după punerea sub acuzare a lui Victor Ponta

Data publicării:
gabriel oprea-resized-mfax

Foto: Mediafax

„În actualul context politic și de securitate din regiunea Mării Negre, Uniunea Națională pentru Progresul României consideră că o criză politică poate periclita în mod grav interesul național al țării noastre și își reafirmă dorința de a acționa în interesul asigurării stabilității guvernamentale.

România are nevoie de continuitate în actul de guvernare, pentru a merge mai departe pe drumul de dezvoltare economică și de creștere a nivelului de trai pe care s-a înscris în ultimii trei ani. Considerăm că este absolut necesar ca România să rămână stabilă politic, aceasta fiind condiția esențială a bunăstării pentru toți cetățenii. Iar pentru aceasta este nevoie de  o guvernare stabilă, care să răspundă în mod adecvat așteptărilor cetățenilor privind creșterea nivelului de trai și modernizare a României. Rezultatele guvernării sunt bune, recunoscute de partenerii instituţionali din ţară şi din afară şi demonstrate prin cei mai recenţi indicatori economici.

Așadar, opţiunea noastră a fost şi rămâne aceea de a continua guvernarea şi parteneriatul politic corect atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis, în special în privința proiectelor ce țin de siguranța națională și de politică externă.

UNPR respectă independența justiţiei şi nu va comenta decizia DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta. În egală măsură, ca partener corect, UNPR, nu va comenta nici modul în care premierul va alege să acționeze în legătură cu această situație.

UNPR rămâne fidel principiilor sale şi consideră că prioritatea tuturor liderilor politici din România este să asigure menţinerea stabilităţii instituţionale şi economice. În actualul context de securitate regională, România nu îşi permite paşi greşiţi din punct de vedere politic, economic şi social”, se arată în comunicatul de presă al UNPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri