Reacţie în cazul Corlăţean. Liberalii indică alţi vinovaţi pentru împiedicarea votului din diaspora

Data publicării:
vot bruxelles

„Astăzi, la mai mult de un an de la alegerile prezidențiale, începem să tragem speranțe că vom afla adevărul despre ceea ce a însemnat blocarea votului din diaspora. Eu nu doresc în mod special răul domnului Corlățean, mai ales că acesta, cu siguranță, a fost mai degrabă un executant al ordinelor primite de la prim-ministrul Victor Ponta care era și candidatul PSD la acele alegeri", a declarat Mihai Voicu citat de Agerpres.

Vicepreşedintele liberal a spus că toţi parlamentarii ar trebui să voteze în favoarea solicitării DNA. Dar a insistat că acesta doar a executat ordinele primite de la şeful său de partid şi de guvern.

„Politic, responsabil este Victor Ponta. Nu îl învinovățesc politic pe Titus Corlățean de ceva. Este clar că responsabilul politic este Victor Ponta, secondat de Liviu Dragnea, cel care îi conducea campania electorală. Însă, legal, MAE este cel care se ocupă de votul în străinătate. MAE este cel care putea să regleze, fără modificări ale legii, aceste voturi”, a spus Mihai Voicu.

O reacţie a postat pe Facebook şi copreşedintele Alina Gorghiu.

„În 2014, foarte mulți români din diaspora au fost împiedicați să voteze. Cei care au dorit să-și exercite acest drept au suportat ore în șir de așteptat, în ploaie, la cozile umilinței. Aparatul de stat al PSD a călcat democrația în picioare ca să-și scoată candidatul câștigător. Românii din diaspora, dar și noi cei din țară, așteptăm un deznodământ al anchetei în acest caz. E bine că se întâmplă totuși ceva, fie și la un an și jumătate de la cea mai gravă încălcare a drepturilor electorale petrecută în România ultimilor ani.
Îngrădirea drepturilor cetățenilor a fost dintotdeauna specialitatea PSD. Le cer să aibă decența de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul să plece capul în pământ, să-și recunoască abuzul și să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă!”, a scris liderul PNL.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri