Reacții politice la condamnarea lui Dan Voiculescu

Data publicării:
ludovic orban digi

 „Atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editoriala, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei. Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar daca există şi o presă liberă", a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de socializare.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o reacție asemănătoare. Într-un comunicat, președintele Partidului Liberal Reformator spune că „tot procesul a fost extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepției. Justiția ar trebui să nu se lase influențată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentințe. Totodată, justiția nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetățean dreptate si tratament egal în fața legii”, spune fostul premier.

„Ca om politic, indiferent ce funcție voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei și mă voi opune oricăror abuzuri menite să închidă sau să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea. Jurnaliștii de la Antena 3, afectați de urmările acestui caz, trebuie să continue să își desfășoare activitatea cu profesionalism și responsabilitate, pentru a păstra prestigiul instituției și pentru a transcende peste aceste clipe neplăcute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmează și care vor fi consecințele acestui proces”, promite Călin Popescu Tăriceanu.

„Pe cine a omorât Voiculescu de a luat 10 ani!!!!!!! cu executare? (...) 10 ani e prea mult şi nu primesc nici criminalii. (...) Când o să vedem măcar recunoaşterea unui prejudiciu în dosarul Flota, dacă nu o condamnare, o să pară că Justiţia şi-a făcut datoria", e de părere primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Este un moment dificil şi o dramă care i se întâmplă unui om care a avut iniţiative benefice pentru România. (...) Uman, sunt alături de dl. Voiculescu", a declarat pentru MEDIAFAX liderul PC, Daniel Constantin.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat ce a reprezentat, în opinia sa, Dan Voiculescu, în ultimii 25 de ani.

„Este unul dintre marii profitori ai tranziţiei, este un om care a dezinformat opinia publică, spunând că nu a fost colaborator al Securităţii, s-a demonstrat că a fost colaborator al Securităţii. Este un om care şi-a construit un partiduleţ satelit şi care s-a lipit întotdeauna de putere (...), care întotdeauna a profitat de relaţiile privilegiate pe care le-a avut cu deţinătorii de putere din România, pentru a-şi favoriza afacerile (...) Dispare un mare susţinător, dacă nu chiar un mentor al lui Victor Ponta”, a spus Ludovic Orban la RFI.

„Nu mă bucur de necazul nimănui deşi, Doamne, câte minciuni şi acuzaţii false mi-au adus cei de la Antene, mai ales la adresa familiei mele. Ce bine ar fi să se audă mai mult adevarul şi mai puţin minciuna, mai mult profesioniştii şi mai puţin manipulatorii", a scris, de asemenea, pe o rețea de socializare, deputatul PDL, Andreea Paul, în timp ce fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, explică faptul că verdictul nu îl recompensează moral pentru mizeriile, calomniile și atacurile de la Antena 3. „Ca și Al Capone, Felix a căzut din pricini aparent minore în raport cu principala lui crimă: aceea de a diviza societatea și de a reinstitui, la modul securistic, delictul de opinie (diferită). Completul Curţii de Apel Bucureşti merită stima noastră pentru curajul de a fi făcut o judecată dreaptă în speța respectivă", spune fostul ministru de Externe.

„Domnia legii s-a impus în faţa corupţiei cu rădăcini în Securitate. Este o condamnare a Securităţii", a comentat eurodeparlamentarul Mişcării Populare, Cristian Preda.

Iar Monica Macovei spune că „încă odată se dovedeşte că dosarele cu politiceni, cu oligarhi, cum este cazul domnului Voiculescu, sunt reale şi nu sunt dosare politice. Să nu se mai lase românii păcăliţi de declaraţiile inculpaţilor. (...)Verdictul de astăzi dovedeşte că avem judecători şi procurori curajoşi. (...)"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri