Reacțiile politicienilor după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Data publicării:
Corneliu Vadim Tudor 2009 agerpres 6113849-1

A fost una dintre personalitățile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune și cu mai puțin bune. Și-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar și atunci când, din dorința de a se face înțeles, mesajul lui naționalist era exagerat. Și-a iubit cu ardoare țara, cum puțini pot s-o facă. (...) Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a făcut, și-a găsit locul în istoria României post-decembriste”, a scris fostul preşedinte al României pe blog.

Şi Victor Ponta a transmis un mesaj pe Facebook.

„Condoleanțe familiei lui Corneliu Vadim Tudor!”, a scris premierul pe pagina sa.

Gheorghe Funar, fost secretar general al PRM, regretă decesul lui Corneliu Vadim Tudor, un om cu o personalitate deosebită, spune acesta.

Lasă un mare gol în viaţa politică românească, în cultura românească, în publicistica românească. N-a fost uşoară colaborarea cu Vadim, nici a mea, nici a altor colegi. Era un om cu o personalitate deosebită. A fost uneori cam aspru în exprimări, dar acesta a fost felul lui de a fi”, a spus Gheorghe Funar, fost secretar general al PRM.

„Am petrecut ani buni cu cel care a fost Corneliu Vadim Tudor şi, în mod cert, simt acum că am pierdut o parte din viaţa mea, cu toate amintirile care sunt legate de această parte a vieţii”, a spus Lucian Bolcaş, fost vicepreşedinte PRM.

Alegerile din 2000 sunt elocvente pentru ce trăim acum cu xenofobia, islamofobia, pentru că și atunci am văzut o stare de spirit asemănătoare. Era pentru prima dată când, într-o ţară europeană, dupa al doilea război mondial, un lider de extremă dreaptă ajungea în finala prezidențialelor. (Acum – n.r.) nu mai reprezenta o voce importantă în politică românească”, a spus politologul Cristian Pârvulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri