Reacțiile politicienilor români după prezentarea oficială a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Data publicării:
congres udmr - 5720153-Mediafax Foto-Laszlo Mihaly

"Să-şi adauge în proiect întreţinerea urii şi a unui climat total de neîncredere pe care să-l ofere românilor. Cei de la UDMR nu fac politica maghiarilor, ci politica strictă a intereselor liderilor lor. Cultivă permanent şi întreţin ura unora faţă de ceilalţi, de 25 de ani nu vedem decât cum se străduiesc să cultive neîncrederea prin atitudinea lor", a declarat Dorin Florea, scrie Mediafax. 

Primarul din Târgu Mureş i-a acuzat pe liderii UDMR de "lucruri provocatoare, care aduc jignire românilor".

"În ceea ce priveşte atitudinea faţă de Târgu Mureş, am văzut cum cei de la UDMR au pus umărul serios la afectarea imaginii Universităţii de Medicină şi Farmacie, o universitate care e şi pentru români şi pentru maghiari, şi crearea şi întreţinerea perpetuă a unei zone de conflict, de care nimeni nu are nevoie", a arătat el.

Florea a mai spus că îi invită pe toţi cei care vor să vadă rezultatele a ceea ce promovează UDMR să meargă în satul Băcel din Covasna, unde toţi aleşii sunt de la UDMR şi unde "în cei 25 de ani de la Revoluţie nu s-a construit nimic de către politicienii care acum cer autonomie”, adăugând că "rămâne să decidă populaţia maghiară" ce e mai bine pentru viitorul său.

Proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc are 97 de articole şi va fi postat pe site-ul Uniunii în limbile română şi maghiară, dar va fi tradus şi în engleză.

Potrivit proiectului UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc, regiunea formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să se constituie "ca o regiune autonomă având personalitate juridică în cadrul statului unitar şi indivizibil România, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constituţie şi prezentului statut".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri