Rectorul SNSPA: Votul din Parlament la moțiunea de cenzură pur și simplu este nul

Data actualizării: Data publicării:
20170618_PARLAMENT_MOTIUNE_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, consideră că votul exprimat la recenta moțiune de cenzură este "nul" întrucât "nu s-a respectat procedura".

"După părerea mea, democrația se deteriorează cu gesturi mici. Votul din Parlament pur și simplu este nul. În procesul verbal scrie "în urma votului secret". Deci nu numai că nu s-a respectat procedura, dar procesul verbal sau decizia finală a Parlamentului este un fals, iar eu, dacă aș fi fost în locul președintelui, pur și simplu nu aș fi declanșat procedurile de consultare cu partidele și nu aș fi nominalizat un nou prim-ministru până nu m-aș fi asigurat că de fapt votul din Parlament s-a desfășurat în condiții de legalitate", a declarat Pricopie, joi, pentru Agerpres.

Într-o postare publicată pe Facebook, el a scris că din perspectiva unui profesor într-o școală de guvernare România are nevoie atât de politici publice fundamentate, construite "din respect pentru cetățeni și nu în interesul câtorva, cât și de consolidarea unei culturi democratice autentice, care se face prin combaterea comportamentelor radicale, extremiste, uneori chiar cu accente dictatoriale, și prin taxarea oricăror încălcări ale regulilor, de la cele stabilite de lege, la regulile elementare de bun simț".

"Sunt multe situații atipice pe care le-am văzut zilele acestea în politica românească, unele dintre ele semnalate și de observatorii internaționali. A se vedea, în acest sens: conceptul de 'moțiune de auto-cenzură', controlul absolut al votului în Parlamentul României care, potrivit legii, ar fi trebuit să fie secret, lipsa de reacție a partidelor de opoziție la gafele repetate ale majorității parlamentare, negocierea - pe muchie de cuțit - a unor proiecte de lege care au un potențial de explozie socială, nominalizarea - și probabil validarea - ca miniștri a unor persoane care nu au nimic în comun cu domeniul pe care ar trebui să îl gestioneze", a mai scris rectorul SNSPA.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri