Remus Vulpescu: Avem miniștri al căror ideal în viață este să dețină o cârciumă sau un hotel

Data publicării:
remus vulpescu digi 1

 „Noi nu trebuie să progresăm de teama unor amenzi. Este ceea ce se întâmplă astăzi în România. Avem un guvern care nu ne lasă, care nu lasă țara să meargă înainte decât dacă este foarte aspru sancționat de electorat sau de alte guverne. Avem politicieni care rămân ancorați în trecut sau care manifestă un conservatorism extraordinar de coroziv pentru societatea românească”, a declarat Remus Vulpescu, la Digi24, la finalul unei discuții despre piața de energie electrică din România.

„Dacă noi avem miniștri al căror ideal în viață este să dețină o cârciumă sau un hotel, ce vorbim noi de smart-grid (rețele inteligente de distribuție a energiei electrice – n.r.), ce să le explicăm noi lor? Ei, din poziția de miniștri, când au posibilitatea să deseneze traiectoria viitoare a României, nu-și doresc decât să dezvolte un restaurant sau un hotel. Păi despre ce fel de mentalitate vorbim?”, a continuat Remus Vulpescu.

„Concluzia e că evoluția se întâmplă cu sau fără opoziția speciilor pe cale de dispariție. Nu din cauza sancțiunilor, ci pentru că pur și simplu se întâmplă. Ar fi bine însă să se întâmple mai devreme, ar fi bine însă ca în România să existe un guvern și un reglementator în domeniul energiei care să vină cu politici și care să stimuleze progresul, pentru că, vă spun o treabă: ați văzut campania publicitară recentă cu „România merge cu taxele tale”? Păi nu-ți mai rămân bani de taxe, dacă plătești atâta energie, nu-ți mai rămân bani de taxe după ce plătești atâta impozit pe munca în primul rând și așa mai departe. De unde alți bani de taxe?”, a încheiat Remus Vulpescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri