Reuniune a liderilor PSD, după protestele din toată țara

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea - foto psd

O ședință a Comitetului Executiv Național al PSD va avea loc joi la ora 12.00 la Palatul Parlamentului. Liderii PSD se întrunesc pentru a discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

Social-democraţii urmează să stabilească, în cadrul şedinţei, poziţia partidului faţă de măsurile Guvernului Grindeanu, precum şi ce strategie vor adopta în urma protestelor din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării.

De asemenea, printre subiectele de discuţie ale PSD se numără şi proiectul de buget pe 2017, care urmează să intre în Comisiile de specialitate pentru avizare şi ulterior votat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exprimat până la acest moment nicio poziţie vizavi de deciziile Guvernului Grindeanu pe tema Justiţiei, social-democratul lipsind atât de la şedinţa grupurilor PSD de miercuri, precum şi de la sedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Liderul social-democraţilor a afirmat, marţi, referitor la ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, că s-a ajuns ca în povestea „Petrică şi lupul”, iar miniştrii trebuie să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu în care cred alţii, deoarece reprezintă un guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului.

Liviu Dragnea a susţinut că „i-a rugat” pe membrii Guvernului să închidă subiectul ordonanţelor pe Justiţie şi să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu alţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri