Rise Project: Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara. Suspiciuni de spălare de bani

Data actualizării: Data publicării:
RiseProject_Dragnea

Jurnaliștii Rise Project susțin că afacerile din America de Sud ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni. Mai mult, investigația Rise Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

ACTUALIZARE 13.30. Rise Project susține că procurorii brazilieni ar suspecta o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în legătură cu investițiile făcute în Brazilia pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.

Cât privește călătoriile în Brazilia, jurnaliștii susțin că actualul șef al PSD a mers, pentru prima dată în Brazilia, pe 16 februarie 2009, pe când era președinte al CJ Teleorman. „Zborul TP165, al companiei aeriene portugheze TAP, a aterizat pe aeroportul din Fortaleza, în seara zilei de 16 februarie 2009, în plină vară braziliană. La bord se aflau trei personaje care aveau să joace, în anii următori, roluri importante pe scena politică și economică din România: Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș”, dezvăluie Rise Project.

Citește și ”Noul program de guvernare, o declarație de război”

Jurnaliștii mai arată, cu date concrete, că șeful PSD a fost de 16 ori în Brazilia. În 2013, ar fi mers în America de Sud și secretara sa, Irina Alexandra Tănase, care a intrat în Brazilia alături de Mugurel Gheorghiaș. „În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș”, susține Rise Project.

Investigația completă AICI.

------

„Investigația Rise Project despre secretele din America de Sud ale lui Liviu Dragnea & comp, a devenit un documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia, Record TV, și a intrat în colimatorul procurorilor de acolo”, anunță Rise Project pe pagina de Facebook.

Este vorba de dezvăluirile privind legătura lui Liviu Dragnea cu milionarul Costel Comana, care s-a sinucis în 2015, în timpul unei curse de avion Brazilia-Costa Rica.

Pe parcursul mai multor episoade, Rise Project a arătat cum au înflorit în Brazilia mai multe afaceri pe numele prietenilor din tinerețe ai președintelui PSD. Într-un prim episod, jurnaliștii au arătat cum a înființat Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, o firmă pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare. Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, și el a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea și, de asemenea, a înființat două firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiași localnic care apare în firma lui Gheorghiaș.

Într-un alt episod, Rise Project a dezvăluit că Dragnea i-a vândut șase terenuri omului de afaceri Costel Comana, tranzacție de pe urma căreia ar fi încasat peste un milion de euro, bani care au dispărut însă, subit, din declarațiile de avere ale actualului președinte al Camerei Deputaților. Întrebat ce a făcut cu cei 4,9 milioane de lei pe care i-ar fi încasat de la Costel Comana, preşedintele PSD a spus ironic că „a cumpărat cocotieri”.

Într-un alt episod, Rise Project a arătat că „începând din 2010, Liviu Dragnea și-a petrecut vacanțele braziliene într-o luxoasă vilă cumpărată de Gheorghiaș la malul Atlanticului. Vila a fost dotată, spre delectarea președintelui PSD, și cu un teren de tenis profesionist”.

Liviu Dragnea a catalogat dezvăluirile Rise Project drept „prostii”. Ulterior, în contextul scandalului privind conversațiile de pe un grup de Whatsapp ale liderilor PSD, Liviu Dragnea spunea că „ar trebui” făcută o plângere penală împotriva Rise Project.

Jurnaliștii Rise Project anunță că, în cursul zilei de luni, vor publica noi informații despre „călătoriile lui Dragnea în Brazilia: zboruri, parteneri, intrări, ieșiri, date și ore”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri