Ro100: Apel la premier să nu adopte măsuri care bulversează economia

Data actualizării: Data publicării:
ciolos

Platforma România 100 solicită premierului Mihai Tudose să nu adopte măsuri „care bulversează toată economia României, cu efecte asupra veniturilor angajaților”.

„Apelăm la responsabilitatea premierului să nu adopte măsuri care bulversează toată economia României și care vor avea efecte asupra veniturilor angajaților. Platforma România 100 consideră că este inacceptabil ca filosofia fiscală a unei țări să se rezume la o OUG aplicată după șase săptămâni de critici asidue și în pofida tuturor îngrijorărilor întregii societăți. Măsurile fiscale de astăzi se fac cu încălcarea regulilor de guvernanță din Codul fiscal, conform cărora orice modificare sau completare a Codului fiscal trebuie să fie promovată numai prin lege, cu șase luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia”, susține Platforma România 100 într-o postare pe Facebook.

Platforma România 100 susține că din februarie 2018 „multe salarii vor scădea”, modificarea cotei de contribuție la Pilonul II de pensii va micșora pensiile, iar modificările Codului fiscal vor determina o pierdere anuală la buget de 4 - 5 miliarde lei în următorii patru ani.

„Avertizăm că în februarie 2018 românii se vor trezi la realitate: multe salarii vor scădea, în cel mai bun caz vor rămâne ca în 2017. Salariile vor scădea în medie cu 14%, la condiții normale de muncă. O pierdere mai mare va fi în 2018 în zona salariilor cuprinse între 2.300 - 2.500 lei brut și la 1.950 lei brut. (...) De asemenea, modificarea cotei de contribuție către Pilonul II de la 5,1% la 3,75% este, în opinia noastră, o decizie care va micșora pensiile românilor, fiind afectată astfel bunăstarea actualilor angajați. (...) Modificările Codului fiscal vor avea un impact de 4 - 5 miliarde de lei pierdere la buget pe an în următorii patru ani. Experimentul fiscal al mutării contribuțiilor sociale în sarcina angajatului nu este realist și nu are o justificare care să facă acest demers unul credibil și acceptabil pentru partenerii sociali”, arată reprezentanții Platforma România 100.

Guvernul urmează să adopte miercuri în ședință modificarea Codului fiscal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri