România va organiza la toamnă un summit regional

Data publicării:
klaus iohannis onor polonia fara carmen - presidency

Liderul de la Varşovia crede că România şi Polonia ar trebui să colaboreze pentru întărirea flancului estic al NATO.

„Contez pe colaborarea cu România în ceea ce privește elaborarea unei poziții comune. Avem aceeași convingere că Vestul trebuie să fie pregătit și pentru o dezvoltare negativă a situației. Ce înțelegem prin asta: posibilitatea de nerespectare a înțelegerilor de la Minsk”, a declarat Bronislaw Komorowski, președintele Poloniei.

Preşedintele României şi cel al Poloniei au adoptat o declaraţie comună prin care se angajează să dezvolte mai mult componenta strategică.

Bronislaw Komorowski vrea să organizeze la Varşovia o întâlnire la care să fie invitați Klaus Iohannis şi preşedintele Ucrainei. La rândul său, preşedintele României anunţă organizarea, la Bucureşti, a unei reuniuni a liderilor din regiune.

„Am convenit să organizăm în toamna acestui an, la București, o nouă ediție a unei întâlniri la nivel de șefi de stat, în formatul care a avut loc în iulie anul trecut la Varșovia, un format regional pe care îl considerăm important”, a anunțat Klaus Iohannis.

Dacă planul lui Klaus Iohannis se concretizează, în această toamnă ar putea veni în România şefi de stat şi de guvern din Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi din statele baltice. Această întâlnire a liderilor din regiune ar urma să pregătească summitul NATO de la Varşovia din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri