Rovana Plumb, înaintea CEx: Am fost felicitată de Comisia Europeană

Data publicării:
Rovana-Plumb

Ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a spus, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că funcţia i-a fost încredinţată de către partid, astfel că îşi va exprima punctul de vedere în partid. Întrebată despre motivele legate de percepţia la Bruxelles invocate de premierul Tudose, Rovana Plumb a spus că toate demersurile făcute de ea la Bruxelles au avut succes, că a fost chiar felicitată de Comisia Europeană.

La intrarea la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Rovana Plumb a insistat că a reuşit să facă foarte multe lucruri privind atragerea fondurilor europene într-un timp scurt, notează News.ro.

"Eu sunt un om de partid, functia de ministru mi-a fost încredinţată de către partid, prin urmare poziția mea va fi exprimată în cadrul Comitetului Executiv al partidului. Sunt importante stabilitatea ţării şi punerea în aplicare a programului de guvernare. Nici eu, nici colegii nu avem cunoştinţă să fie probleme la Bruxelles, toate demersurile de la Bruxelles au avut succes şi se vede clar în rezultate la absorbţia fondurilor europene", a afirmat Rovana Plumb, unul dintre miniştrii care ar urma să fie remaniaţi, potrivit anun'ului premierului.

Ea a susţinut că chiar în această perioadă a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi că a făcut paşi înainte şi a primit felicitări de la Bruxelles.

„Am deblocat fondurile europene pentru România, am procesat declaraţii de plată, am accelerat ritmul de cotractare, totul într-o perioada foarte scurtă, intr-un ritm alert", a spus Rovana Plumb.

Întrebată care sunt atunci motivele pentru care premierul ar vrea să o schimbe din funcţie, Plumb a răspuns: Le vom discuta în Comitetul Executiv.

La sediul PSD au ajuns, până la această oră, mai mulţi miniştri, dar şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

La rândul lui, ministrul Mihai Fifor a spus, la intrarea la şedinţa PSD, că el este optimist şi că este convins că se vor găsi soluţii pentru a aşeza lucrurile.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD va începe la ora 17.00 (detalii aici).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri