Rusaliile ajută (in)activitatea din Parlament. Din liber în liber, până la vacanţa mare

Data publicării:
deputati sala goala parlament -Mediafax Foto-Liviu Dadacus

Chiar înainte de vacanţa mare, deputaţii şi-au mai luat o săptămâna liberă. Au plecat acasă încă de marţi şi vor rămâne în teritoriu până lunea viitoare, inclusiv. Câţiva deputaţi ai opoziţiei i-au trimis o scrisoare preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, prin care îi amintesc faptul că au cam rămas în urmă.

„Vizavi de activitatea parlamentară, sau mai bine zis de inactivitatea parlamentară, pentru că în momentul de faţă, în Camera Deputaţilor, în comisiile de specialitate, sunt 427 de iniţiative legislative, din care 378 au termenul de depunere a raportului depăşit”, a declarat Gheorghe Tinel, liderul deputaţilor PDL.

La această situaţie s-a ajuns şi din cauza campaniei electorale, care i-a ţinut departe de Parlament. Au venit o zi pe săptămână ca să încaseze diurnele de prezenţă. Aşa s-a ajuns şi la un record: cea mai scurtă şedinţă din istoria Parlamentului: 23 de secunde.

Deputatul neafiliat Remus Cernea a venit şi el cu o soluţie pentru aducerea la zi a activităţilor: prelungirea sesiunii parlamentare. Conducerea Camerei a considerat, însă, că nu se justifică o astfel de măsură extraordinară.

„Eu sunt obligat ca pe 1 iulie să închid sesiunea ordinară şi să deschid o sesiune extraordinară, doar dacă am probleme extraordinare, aşa cum scrie în Constituţie. Eu mă uit la priorităţile Guvernului şi la agenda Parlamentului României. Dacă o termin până în iunie înseamnă că sunt mulţumit!”, a susţinut Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pâna la finalul sesiunii mai sunt trei saptamâni. Ca să termine toate cele 378 de legi restante, deputaţii ar trebui să dezbată 63 de legi în fiecare şedinţă de plen, performanţă pe care nu au mai atins-o până acum.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri