Ruşii de la Sputnik sfătuiesc România: "O singură soluţie - renaşterea lui Vadim!"

Data actualizării: Data publicării:
corneliu vadim tudor captura

În ediţia în limba română a publicaţiei online controlate de Kremlin, Sputnik.md, este găzduit un text de opinie care abundă în laude la adresa fostului lider al PRM. Publicat la împlinirea a 26 de ani de la înfiinţarea PRM, articolul plusează: extremistul Vadim Tudor e prezentat drept prinţul pe cal alb care ar fi putut salva România, iar spiritul său trebuie să renască pentru a scoate ţara din chingile Occidentului.

Corneliu Vadim Tudor 2009 agerpres 6113849
Foto: Agerpres

"În momentul de față, văd o criză totală și o singură soluție — renașterea lui Vadim! Desigur, nu una fizică, dar una în spirit; o reiterare a patriotismului cult și totodată popular, iubitor de viață dar și sacrificial, atunci când e vorba de țară și națiune. Un spirit, un curent care să nu facă rabat nici la idei și cuvinte, dar nici la exemple personale, care să nu pactizeze cu mizeriile politice numite partide parlamentare. Exact cum ar fi făcut Vadim azi!", subliniază articolul de pe Sputnik.md. 
Prevăzător şi pe un ton didactic, autorul le explică scepticilor unde nu ar fi în regulă raţionamentul lor: "Greșeala celor ce resping fenomenul Vadim ca nefiind reprezentativ pentru naționalism provine din tratarea lui nu ca un creator complex, ci doar după una sau alta dintre laturi. Repet, e ca și cum ai spune că Nichita a fost doar un băutor, Villon și Chaucer niște curvari scandalagii, iar Karajan… doar un nazist!"

Context în care, materialul de pe platforma online agreată de Kremlin pune reflectorul pe personalitatea şi natura excepţională a lui Vadim Tudor, pentru care orice categorie ar fi prea strâmtă: "Adevărul exprimat uneori scandalos de Vadim a însemnat creație — publicistică, poezie, analiză spirituală și idei politice; este absurd să îl compari cu un șef politic ordinar, dintre aceia aleși la congrese aranjate, obligați să se poarte conform UE, să pronunțe NATO nazalizat și să-i scrie numele pe burtieră pentru a afla lumea ce este cu el și cam ce vrea…". 

Şeful PRM a murit în septembrie 2015, dar în opinia celor de la Sputnik a lăsat în urmă o mare moştenire: "Vadim, sinonimul naționalismului, lasă în urmă o creație; actuala generație a politicii nu poate avea alt sfârșit decât în cutia cu maimuțe a unui negustor ambulant din bazarul politicii euro-atlantice. Este singurul loc în care asemenea personaje și-ar putea etala calitățile și ar primi și ce își doresc pe lumea asta — bănuții!"

Autorul, Dragoş Dumitriu, publică constant pe acest site şi este prezentat drept "jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice". 

Citiţi şi: C. T. Popescu face analiza versurilor lui Corneliu Vadim Tudor

                 Profil de deputat PSD. De la „Casa NATO” la Sputnik

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri