Să-i asculte cineva! Senatorii s-au plâns că nu au public la declaraţiile politice

Data publicării:
0803senatori-53738

Sătui să mai vorbească în faţa unei săli aproape goale, ei cer fie prezenţă obligatorie la acest moment de pe ordinea de zi, fie desfiinţarea declaraţiilor politice din programul Senatului.

Multe din declaraţiile politice sunt citite, la o oră matinală, în faţa unei săli goale. Problema absenţei în masă a aleşilor, la momentul în care sunt prezentate declaraţiile politice, a fost ridicată în ultima şedinţă a conducerii Senatului.

Nu a fost niciodată, în istoria ultimilor 20 de ani, cvorum, de pe la CPUN încoace, la declaraţii politice”, s-a plâns senatorul PPDD, Tudor Barbu, în şedinţa conducerii Senatului. A urmat un dialog metaforic despre valoarea divină a declaraţiei politice şi asemănarea dintre un senator şi un călugăr.

Crin Antonescu: „Declaraţia politică este pentru senator ca rugăciunea pentru călugăr. (...) Nu trebuie să fie foarte multă lume, omul îşi spune păsul”.

Tudor Barbu: „Dar putem face o chilie, atunci, nu trebuie făcute în plen”.

Senatorii cu vechime şi-au adus aminte de vremurile când declaraţiile lor politice răsunau în Dealul Mitropoliei.

Crin Antonescu, preşedintele Senatului: „Chiar şi mie îşi este dor. (...) Au fost vremuri, prin Dealul Mitropoliei, când era cvorum la toate declaraţiile politice”.

Cristian Dumitrescu, senator PSD: „Era un moment extraordinar (...) Nu vorbim cu nostalgie. N-o să mai fie...”.

Declaraţiile politice ale parlamentarilor sunt pure exerciţii de imagine, fără efecte politice sau juridice. Singura lor miză este consemnarea în stenograme, care se publică în Monitorul Oficial. Aleşii au însă grijă să şi le treacă în CV-uri, iar pentru cei mai mulţi reprezintă unicul atu la următoarele alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri