Scandal în Parlament pe Legile Justiţiei

Data actualizării: Data publicării:
171120_PLEN_REUNIT_04_votINQUAM_Photos_Octav_Ganea (2)

A fost scandal în Parlament pe tema legilor Justiţiei. Opoziţia este îngrijorată că Puterea va face abuzuri, după ce astăzi au fost votate puteri sporite pentru comisia specială care se ocupă de aceste legi.

Ioan Cupșa, deputat PNL: Vă atenționăm că în legătură cu legile justiției, singura modalitate normală, sănătoasă, era să sesizați comisiile permanente din fiecare cameră. Orice altă procedură e neregulamentară. ne va permite să contestăm aceste legi ale justiției, să le atacăm pe procedura specială.

Stelian Ion, deputat USR: E regretabil că această comisie nu funcționează după un regulament clar, faptul că se încearcă acoperirea unor greșeli de procedură legislativă, prin adoptarea acestor propuneri de modificare a hotărârii Parlamentului, e dovada cea mai clară că lucrurile nu se desfășoară cum ar trebui.

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD: Reaua voință și reaua credință în Parlament reprezintă un lucru grav, aproape o trădare, din păcate cei care au vorbit au avut un ton ușor amenințător.

Declarațiile vin după ce fostul ministru al Justiției Florin Iordache, care a demisionat după protestele din februarie, a cerut ca toate actele normative cu incidență asupra Justiției, care sunt în procedură parlamentară sau urmează să intre, să fie dezbătute și modificate în comisia pe care el o conduce. Solicitarea sa a fost aprobată de camerele reunite cu 198 voturi „pentru” și 119 voturi „împotrivă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri