Scandal în Parlament. Prima întabulare nu va fi gratuită

Data publicării:
parlament vot

„Proiectul de lege a fost aprobat”, a anunțat vicepreședintele Camerei, Viorel Hrebenciuc.

„Așa cum le-ați luat cu japca terenurile proprietarilor mijlocași, țăranilor români, vreți să le luați și acum cu japca nu pentru stat, ci pentru moșierii roșii care va sprijină”, acuzase deputatul liberal Ludovic Orban.

„Îmi pare rău că v-am dezamăgit, legea nu a trecut”, a anunțat ulterior Viorel Hrebenciuc, spre amuzamentul plenului.

Propunerea legislativă nu a fost aprobată pentru că nu a obţinut voturile a jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor prezenţi.

Vestea nu a fost deloc pe placul liberalilor care au iniţiat proiectul ce a primit în final 160 de voturi pentru, 147 împotrivă şi 16 abțineri.

Domnilor din PSD, nu vă înțeleg bucuria astăzi. Nu înțeleg de ce râdeți când patru milioane de români plâng, să vă fie rușine!”, și-a apostrofat colegii Ludovic Orban.

Râdem că vă vedem pe dumneavoastră”, i-a răspuns Viorel Hrebenciuc.

După ce am fost înfierați aici trei minute, parcă eram la colectivizare...”, a completat Marian Neacșu, liderul deputaților PSD.

Liberalii le-au transmis şi un mesaj de avertisment colegilor de la putere.

Vom trimite o scrisoare către proprietarii de terenuri agricole din colegiile în care sunteți deputați și îi vom informa că ați votat împotriva legii!”, a anunțat Ludovic Orban.

Vă rog să ne precizați care sunt sursele de finanțare ale celor 5 milioane de scrisori”, a replicat Viorel Hrebenciuc.

Deputații PSD au susţinut că, de fapt, au votat împotriva proiectului pentru că exista o ordonanţă de urgenţă cu aceleași prevederi. Proiectul a fost susţinut de PNL, UDMR, PPDD şi PDL.

Proiectul fusese adoptat anul trecut de Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri