Scandal în plenul Senatului pe vacanţa electorală: "Nu pleacă nimeni în vreo zonă însorită"

Data publicării:
senat 27martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat în plen că grupul pe care îl reprezintă nu este de acord ca senatorii să îşi ia vacanţă o lună şi jumătate pentru campania electorală, scrie Mediafax. 

De fapt, Senatul este în vacanţă pentru o lună şi jumătate, asta am decis la Biroul Permanent. Nu e corect să îşi întrerupă activitatea Parlamentul”, a spus Haşotti, adăugând: ”Haideţi să nu ne ascundem după deget. Nu vom legifera o lună şi jumătate (...) La alegerile europene a fost o lună (vacanţă - n.r.)”.

El a precizat că sunt proiecte de lege şi propuneri venite de la Guvern care nu vor fi adoptate tacit, dar vor sta în sertarele Parlamentului nejustificat.”Am spus-o şi la putere şi în opoziţie, nu este corect să întrerupem activitatea Senatului. În numele grupului PNL, nu suntem de acord cu întreruperea pogramului şi cerem, anticipat, listă după vot”, a mai arătat liderul senatorilor liberali.

În replică, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a spus că, prin această decizie, nu s-a vrut decât ca senatorii să fie corecţi faţă de ei şi faţă de electorat.

”Nu pleacă nimeni în vreo zonă însorită. Ştiu că nu ne putem aduna în campanie, e firesc să fim acolo unde e liderul nostru. (...) Mai bine luăm o decizie tranşantă, ne-o asumăm cu toţii şi nu ne mai hărţuim cu: "să vină puterea să îşi sigure cvorumul"”, a adăugat Sârbu.

Ilie Sârbu a spus că s-a mers pe ideea ”de a nu cădea în populism”. ”Aş vrea să văd această conştiinţă parlamentară dusă la nivelul ei normal, ca fiecare să fie la comisie, în plen, când are program şi să nu mai avem dezbateri lungi pe această temă. Oricum, oamenii, aşa cum se vede în sondaje, nu ne mai cred. Hai să nu ne mai facem că unii vrem să lucrăm şi unii suntem în vacanţă. Nu suntem în vacanţă, suntem în teritoriu”, a mai declarat Sârbu, adăugând că sunt ţări unde Senatul se reuneşte o dată pe lună.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri