Scandalul de la PSD Gorj s-a lăsat cu demisii

Data publicării:
161009_PSD_prezentare_04_INQUAM_Octav_Ganea

Scandalul de la PSD Gorj s-a lăsat cu demisii. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi primarul comunei Bustuchin vor candida ca independenţi, după ce au fost scoşi de pe liste de Liviu Dragnea. Social-democraţii s-au lăudat că au 60-70% oameni noi. La fel susţin şi liberalii. Totuşi, pe listele celor două mari partide şi nu numai apar oameni cu dosar penal, rude şi consilieri personali ai politicienilor.

Pentru că au fost scoşi de pe listă de conducerea centrală, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dar şi unul dintre primarii cu cele mai mari procente la alegerile locale, au demisionat din PSD şi vor candida ca independenţi.

„Am avut surprize plăcute. Au venit oameni din oraş, mi-au dat telefon. Unde vă găsesc să vă dau semnături. Au venit preoţi, profesori, medici”, a spus Ion Călinoiu, acum candidat independent pentru Camera Deputaților.

Primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea, i-a transmis un mesaj lui Liviu Dragnea, fiind supărat că îşi va pierde mandatul de primar.

„Domnul Dragnea.. ştiţi cum e.. orice se plăteşte. Sigur îi va veni rândul şi dumnealui când o să aibă o zi neagră cum am avut-o noi”, a spus Ion Ciocea, candidat independent pentru Senat.

În schimb, alţi candidaţi cu probleme în Justiţie au rămas pe liste. Liviu Dragnea candidează la Teleorman, iar Victor Ponta la Gorj. Întrebat dacă s-a făcut o derogare de la Codul de Etică al partidului pentru a-i permite fostului premier Victor Ponta să candideze, Liviu Dragnea a confirmat că există.

„Vorbiți cu Cioloș să ne atace la CCR, să o atace și pe asta”, a adăugat președintele PSD.

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată, va candida şi el la Senat.

Vreau să readuc aminte ca Iohannis a candidat la alegerile prezidențiale din poziția de penal, așa cum folosește el astăzi această stupidă expresie”, a spus președintele Senatului.

De asemenea, și la PMP este o candidatură din această categorie - jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată.

„Justiția trebuie consolidată, să fie o justiție care, în afară de a fi dreaptă, trebuie să fie eficientă”, a spus președintele PMP, Traian Băsescu.

Sunt şi candidaţi independenţi trimişi în judecată şi urmăriţi penal, printre ei și Elena Udrea.

„Am fost arestată din Parlamentul României de două ori, e iar o marotă, un argument al celor care nu aveau ce să spună. Scopul real e că cineva trebuie să se lupte ca în țara asta să nu ne întoarcem la perioada dinainte de 89”, a spus Elena Udrea.

O modă anul acesta a fost ca partidele să îşi pună pe liste consilierii. La PNL, prima pe lista de candidaţi la Teleorman este Mara Calista, fosta consilieră a Alinei Gorghiu, actuala consilieră a premierului Dacian Cioloş. Social-democraţii o au şi ei pe lista de la Camera deputaţilor pe consiliera personală a lui Liviu Dragnea, Beatrice Tudor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri