Scandalul liceului din Târgu Mureș. Reacția lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament digi24

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, spune că trebuie găsită o soluție pentru elevii Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, după ce activitatea instituției de învățământ a fost suspendată. Închiderea liceului a provocat un scandal diplomatic între România și Ungaria. „Cine are interesul ca acolo să se agite spiritele atât de mult?”, a fost reacția lui Liviu Dragnea.

„Cred că și Guvernul și Ministerul Educației ar trebui să se aplece cu mai multă atenție și cum mai mult curaj asupra situației de la Târgu Mureș și asupra liceului respectiv”, a spus Liviu Dragnea.

„E vorba de câteva sute de copii care învață în acea instituție. E vorba de imobile care au fost date în continuare, cred că pe o perioadă de 10 ani, de către Biserica Romano-Catolică, punând condiția ca acolo să funcționeze un astfel de liceu”, a adăugat el.

„Nu știu dacă acțiunea instituțiilor de forță din România este benefică în acest caz pentru România și pentru liniștea de care o dorim cu toții, mai ales în 2018. Nu știu de ce ar trebui să sufere copiii de acolo”, a continuat președintele Camerei Deputaților.

Liviu Dragnea crede că Ministerul Educației ar trebui să găsească o soluție pentru elevii liceului romano-catolic din Târgu Mureș.

„Cine are interesul ca acolo să se agite spiritele atât de mult și să se creeze o stare de nemulțumire în creștere? Și nu mă refer la reacția Ungariei, este un subiect separat. Mă refer la situația în sine. Faptul că niște oameni au ieșit să protesteze pentru că copiii lor nu mai au unde să învețe este un fapt foarte grav”, a spus Liviu Dragnea.

El a spus că reacția Ungariei este „exagerată”, dar că situația de la Târgu Mureș nu se poate rezolva cu un răspuns la comunicatul autorităților de la Budapesta.

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, fost convocat miercuri de MAE ungar în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș. Pe de altă parte, la Târgu Mureș comunitatea maghiară a organizat mitinguri de protest atât în fața liceului, cât și în fața Instituției Prefectului Județului Mureș.

Ministerul de Externe de la Bugapesta a amenințat că va bloca aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), din cauza situației create de suspendarea activității Liceului de Teologie Romano-Catolic de la Târgu Mureș.

Drept răspuns, MAE român a arătat într-un comunicat că atitudinea instituției omoloage de la Budapesta este „complet inadecvată, inamicală şi contraproductivă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri