Scandalul Palada-Goțiu. Ce îi cere sociologul lui Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
gotiu palada captura b1

Printr-o scrisoare adresată președintelui Senatului, Mirel Palada solicită un punct de vedere referitor la „exercitarea atribuţiilor de serviciu” de către Mihai Goţiu în seara de 13 septembrie, când a fost incidentul din studioul B1 TV. Mai precis, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta ar vrea să spună conducerea Senatului dacă Goțiu acționa sau nu ca vicepreședinte al Camerei Superioare atunci când a participat la emisiune. Cererea lui Palada se poate explica prin acuzația de ultraj formulată de senatorul USR.

„În contextul dezbaterii unor subiecte de actualitate de natură politică, dar și juridică, senatorul Mihai Goţiu înţelege să mă insulte folosind în repetate rânduri cuvinte precum «mincinos», «nesimţit», «o nesimţire totală» la adresa subsemnatului. În calitatea sa de invitat în această emisiune alături de Vlad Nistor – vicepreşedinte PNL şi subsemnatul - sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goţiu face o serie de afirmaţii jignitoare la adresa subsemnatului, de natura a-mi prejudicia dreptul la imagine şi reputaţie, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual”, a scris Mirel Palada în solicitarea adresată președintelui Senatului și înregistrată la biroul lui Călin Popescu Tăriceanu pe 19 octombrie.

Mai departe, fostul purtător de cuvânt solicită și un punct de vedere oficial.

„Având în vedere că acest comportament şi discurs jignitor emană de la un senator din Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetăţean, vă solicit respectuos să apreciaţi dacă prin prezenţa sa în calitate de invitat în emisiunea Talk B1 şi prin prisma comportamentului mai sus menționat se poate considera că senatorul Mihai Goţiu a acţionat sau nu în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii. Faţă de cele de mai sus, vă rog să ne prezentaţi un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, a cerut Palada conducerii Senatului.

Solicitarea sociologului ar putea fi justificată de acuzația de ultraj formulată de Mihai Goțiu în plângerea penală depusă pe 15 septembrie.

În Codul Penal, infracțiunea de ultraj este definită astfel: „Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

În luna septembrie, Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici într-o emisiune la B1 TV, care au culminat cu agresarea fizică a senatorului USR de către fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

Pe 3 octombrie, Palada a reclamat postul de știri la CNA, acuzând-o pe moderatoarea Nadia Ciurlin că ulterior nu l-a apărat în faţa criticilor venite din partea unor invitaţi.

Pe 5 octombrie, Goţiu a anunţat că şi-a ridicat certificatul medico-legal şi că nu renunţă la plângerea penală făcută împotriva fostului purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. El a spus că va ajunge curând la Parchet, urmând ca procurorii să înceapă urmărirea penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri