SCRISOAREA preşedintelui Traian Băsescu cu privire la intrarea şi staţionarea unor aeronave NATO în România

Data publicării:
traian basescu declaratie despre bercea mondial - presidency 1

 

”În temeiul şi în condiţiile Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea şi desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, am aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea şi staţionarea în România a unui detaşament de aeronave şi a personalului aferent în funcţie de tipul aeronavelor dislocate, respectiv 150-250 de persoane, aparţinând altor state aliate, pe principiul rotaţiei, pentru executarea, alături de forţele naţionale, a misiunilor de Poliţie Aeriană NATO”, se precizează în scrisoarea preşedintelui Băsescu transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. scrie Mediafax. 

Totodată, în scrisoare se menţionează că fondurile financiare necesare desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană NATO referitoare la infrastructura şi mentenanţa acesteia vor fi asigurate de către ţara noastră, iar costurile pentru operarea şi mentenanţa aeronavelor NATO vor reveni naţiunii trimiţătoare.

Băsescu mai menţionează că, pe fondul crizei din Ucraina, la nivelul Alianţei Nord-Atlantice s-a aprobat un pachet de 18 măsuri imediate de reasigurare a aliaţilor, între acestea fiind şi întărirea misiunii de Poliţie Aeriană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri