Se pregătesc proteste la parada de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
revolutionarul-dumitru-dinca-a-lesinat-la-protestul-din-fata-guvernului

Supărarea unor lideri PSD și ALDE pe decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu-i invita nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor penale, nu va rămâne, se pare, fără urmări.

revolutionarul-dumitru-dinca-a-lesinat-la-protestul-din-fata-guvernului

Potrivit unor surse apropiate celor două partide, mai multe grupuri de oameni vor protesta în zona Arcul de Triumf, în timpul paradei militare. Un grup ar fi format din simpatizanți PSD, aduși din patru județe - Vrancea, Bistrița Năsăud, Dolj și Vâlcea. Al doilea grup va fi cel al ”revoluționarilor”, coordonat de Nicolae Dide și Dumitru Dincă. Al treilea va fi coordonat de Radu-Octavian Răducanu, un alt protestar profesionist, care în ultima vreme și-a oferit serviciile Partidului România Unită, finanțat de Sebastian Ghiță. Al patrulea grup va fi format din studenți dintr-o asociație apropiată Ecaterinei Andronescu.

Cele patru nuclee de protestatari se vor grupa, cel mai probabil, în zona sediului ALDE, de pe Bd. Kiseleff, acolo unde vor fi prezenți și Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Firea. Organizatorii speră să adune cel puțin 1000 de oameni care să îi susțină pe cei trei lideri și să protesteze împotriva președintelui Iohannis.

Dacă motivația grupurilor afiliate sau finanțate politic este evidentă, nucleul revoluționarilor este mânat în luptă de altă supărări și dorințe. Care țin de anchetarea de către DNA a mafiei certificatelor de revoluționar. Și de care se tem că nu se va opri doar la cei reținuți până acum.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat săptămâna trecută  că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o greşeală uriaşă prin refuzul de a invita de 1 decembrie persoane cu probleme penale, afirmând că a confundat ''politica cu naţiunea''.

'Eu nu ştiu cine l-a sfătuit să facă această greşeală uriaşă cu interdicţia de a participa la ziua naţională. În cazul acesta a confundat politica cu naţiunea. 1 decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici al lui Cioloş, nici a PNL şi USR, este sărbătoarea conştiinţei naţionale. Orice român are dreptul şi trebuie să se bucure de ziua naţională. Aici nu se pot pune restricţii. Cine l-a sfătuit să facă această mişcare greşită nu ştiu, dar asta este''a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Realitatea TV.

El a afirmat că speră ca după alegerile din 11 decembrie preşedintele Iohannis şi toate partidele să înţeleagă că ''un război politic permanent nu ajută ţara''.

''Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înţeleagă, preşedintele Iohannis, toate partidele, toţi liderii de partide că un război politic permanent nu ajută naţiunea română, nu ajută'', a conchis Dragnea.

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat decizia șefului statului. "Înțeleg că după ce președintele și-a făcut Guvernul lui, vrea Parlamentul lui, văd că vrea Ziua națională a lui. Președintele când face invitații nu face invitații personale ca și când i-ar invita la sărbătorirea zilei de naștere, acolo poate să invite cunoștințele, prietenii, rudele (...), aici când face invitațiile instituționale el nu invită persoane, în sensul strict al cuvântului. Eu nu mă duc în calitate de persoană particulară acolo, reprezint o instituție, cât o reprezint.”

Reacţia PSD: Am primit informații că se încearcă atribuirea PSD a unor altercații

Liderul PSD, Liviu Dragnea, precizează într-un comunicat, că Partidul Social Democrat NU organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă.

"Am primit, însă, informații că se încearcă atribuirea PSD a unor altercații prin infiltrarea, în zona unde se vor afla liderii PSD, printre oameni, a unor provocatori profesioniști, cu scopul de a culpabiliza PSD și de a crea emoție favorabilă celorlalte forțe politice.

Atrag atenția instituțiilor statului care veghează, potrivit legii, la buna desfășurare a evenimentelor cu public numeros – Poliția, Jandarmeria, SPP, Brigada Antitero, să acționeze profesionist și în interesul cetățenilor. În caz contrar, vor fi singurii responsabili pentru posibila degenerare a paradei militare sau permiterea derulării unor incidente reprobabile.

Îi asigur pe toți românii că PSD este un partid care respectă istoria poporului nostru, valorile tradiționale și care dorește ca 1 Decembrie să fie o zi a bucuriei de a fi român și a speranței că țara pe care o lăsăm copiilor noștri va fi una mai bună, liberă și prosperă", se arată în comunicatul transmis de PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri