Sebastian Ghiță își face partid: „În ianuarie o să începem strângerea de semnături”

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea

Chiar dacă e decis să nu revină în PSD, Sebastian Ghiţă îşi vede viitorul tot în politică. Deputatul vrea să îşi facă partid şi sugerează că ar putea atrage de partea sa şi câţiva colegi parlamentari mai tineri.

În ianuarie o să începem strângerea de semnături pentru un nou partid politic. Am rămas surprins să văd că peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje”, a declarat Sebastian Ghiță.

Înainte de alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă anunţa că vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, odată ce Victor Ponta devenea preşedintele României, iar Liviu Dragnea prelua şefia PSD. Acum, deputatul spune că a părăsit partidul pentru ca Victor Ponta să-l poată reforma fără să fie acuzat că ar proteja anumite interese.

Nu am dorit să fiu o frână. Nu am dorit să fie acuzat că mă protejează pe mine și nu scapă de ceilalți. N-am dorit să fiu acuzat că eu reprezint un anume tip de model. Puteam, foarte ușor, să fiu asimilat unei anumite zone de putere, de influenţă nelalocul ei în societate. Asta le reproşam, la sfârşit, baronilor. Un baron IT”, a mai spus Sebastian Ghiță.

În opinia lui Sebastian Ghiţă social-democraţii au avut de pierdut de pe urma susţinerii unor lideri cu probleme de imagine. El și-a reluat atacul la adresa primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, exclus din partid după prezidenţiale.

Dacă am câstigat 10 voturi avându-l pe Vanghelie lângă noi, am pierdut un milion în țară. Asta e convingerea mea”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Cu o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă a devenit deputat PSD în urmă cu doi. Omul de afaceri are o veche relaţie de prietenie cu Victor Ponta.

Cei doi obişnuiesc să meargă împreună la meciuri de baschet sau în concedii. Ultima escapadă, celebră, a fost la Abhu Dabi, imediat după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta.

De la venirea la putere a social-democraţilor, în mai 2012, firmele controlate indirect sau apropiate de Sebastian Ghiţă au obţinut numeroiase contracte cu statul, în valoare totală de aproximativ 28 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri