Şedinţă amânată la PSD. Liviu Dragnea: Mi-am depus mandatul, dar colegii mei resping ideea

Data publicării:
dragnea-2

 

Liviu Dragnea: FOTO Mediafax

ACTUALIZARE 12.40. Liviu Dragnea a declarat că şi-a depus mandatul la Biroul Permanent aşa cum a anunţat că va face.

„Au decis, după o discuţie intensă, să ducă această discuţie la Comitetul Executiv de miercuri, că aici e nevoie să vină toată ţara. Azi, au fost prezenţi toţi vicepreşedinţii.

Mi-am depus mandatul, dar toţi colegii resping ideea. Este o atitudine care mă bucură în tot necazul ăsta, după 15 ani de muncă în acest partid este important să vezi că ai atâta susţinere, e o hrană nepatrimonială importantă.

Nu mă simt foarte confortabil cu asemena presiune, dincolo de ce au spus colegii mei azi, sunt mesaje primite din ţară de la membri de partid şi de la persoane care nu sunt membri de partid. Nu mă simt foarte confortabil, sunt un om care nu ezită, dar trebuie să recunosc că toate aceste manifestări mă pun pe gânduri.

La Ministerul Dezvoltării susţin pe cineva care să continue toate programele începute. Am vorbit cu premierul”, a declarat Liviu Dragnea.


Liviu Dragnea nu a mai ajuns să îşi depună mandatul pe masa colegilor săi, pentru ca aceştia să decidă cu privire la suspendarea sa din funcţie.

Biroul Permanent a fost suspendat, iar o decizie ar urma să aibă loc miercuri, în Comitetul Executiv al PSD, un for lărgit la care participă lideri din teritoriu.

Surse din partid spun că, astfel, s-a dorit o decizie a întregului partid. 

Toţi membrii PSD s-au opus oricărei discuţii legate de demiterea sau autosuspendarea lui Liviu Dragnea din PSD, cu argumentul că nu este vinovat de o faptă de corupţie incriminată de Rezoluţia PSD, a afirmat vicepreşedintele PSD Olt Olguţa Vasilescu. 

"Liviu Dragnea trebuie susţinut, nu a făcut niciun fel de infracţiune. Noi am avut o Rezoluţie la Consiliul Naţional, dar pe teme de corupţie. Or, aici nu discutăm despre o temă de corupţie în niciun caz şi i-am spus cu toţii lui Dragnea că nu suntem de acord să discutăm despre o eventuală autosuspendare, demisie, demitere, ci se convoacă şi CEx-ul, care să susţină acelaşi lucru, probabil", a spus Vasilescu.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

Consiliul Naţional al PSD a decis, în luna martie, ca membrii de partid sancţionaţi de instanţe să îşi piardă funcţia politică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri