Ședință cu demisii la PNL. Se caută vinovații pentru eșecul de la București

Data publicării:
pnl 25 mai crop

După ce şi-au anunţat demisiile, şefii filialelor din Bucureşti au identificat un vinovat şi din conducerea centrală pentru rezultatele proaste obţinute în Capitală la alegerile din 5 iunie.

„O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia lui Bolojan, pentru că în calitate de șef de campanie nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns”, a spus Mihai Voicu, unul dintre demisionari.

Secretarul general al liberalilor are însă şi susţinători.

„Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. E discrepanţă între rezultatele pe ţară şi Bucureşti. O bună parte din decizii nu-i aparţin lui Bolojan, iar scorul la Oradea - pe primul loc - îl face unul dintre cei care a contribuit mult la scorul nostru naţional. Mi se pare puţin exagerat să-i ceri primarului Bolojan demisia. Când i s-a propus funcţia de secretar general a zis că se va dedica campaniei lui, aşa că pare exagerată şi grăbită declaraţia lui M. Voicu”, a declarat Adriana Săftoiu la emisiunea „24 de minute” de la .

Vizat de criticile colegilor săi, Ilie Bolojan a evitat să facă orice fel de comentariu.

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de scorul obţinut de liberali la alegerile locale. Alina Gorghiu spune că nu a discutat încă cu şeful statului despre situaţia din partid.

Nu trebuie să spună președintele că este nemulțumit de rezultatul de la București, vă spun eu că sunt dezamăgită, supărată, cătrănită, amărâtă de rezultatul pe care PNL l-a obținut la București și le promit tuturor bucureștenilor că vom face absolut tot ce trebuie pentru a recupera încrederea lor", a spus Alina Gorghiu.

„Cred că ne pripim cu dezbaterile în spaţiul public şi demisiile prin spaţiul public, în loc să vorbim în partid”, a adăugat ea.

Liberalii au pierdut la alegerile locale toate primăriile de sector, iar în cursa pentru Primăria Capitalei, candidatul PNL Cătălin Predoiu s-a clasat pe locul al treilea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri