Ședință de urgență la Parlament, pe Legea salarizării

Data publicării:
parlament plen crop inquam photos
Foto: Inquam Photos

Şedinţă de urgenţă a liderilor Coaliţiei pe legea salizării. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au avut astăzi o discuţie cu ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

parlament plen crop inquam photos
Foto: Inquam Photos

Întâlnirea a avut loc în contextul în care ministrul Muncii a anunţat că salariile din educaţie şi cele din sănătate nu vor fi majorate cu 100% de la 1 ianuarie 2018, aşa cum PSD a promis iniţial. Şi asta din cauza faptului că Executivul nu are suficienţi bani pentru toate creşterile salariale.

Legea salarizării va fi discutată într-o formă finală azi, la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor.

După întâlnirea cu șefii celor două camere ale Parlamentului, Lia Olguța Vasilescu a spus că majorările salariale de până acum au pus presiune pe buget și că s-a decis majorarea etapizată a salariilor.

Astfel, De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența. Potrivit variantei inițiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creșterea de 25%, înseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele au creșteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri