Liderii PSD au decis. Ce funcție ar urma să primească Olguța Vasilescu

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea Olguta Vasilescu agerpres_9546959
Foto: Agerpres

O ședință de urgență a conducerii PSD, în format restrâns, are loc astăzi, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniștrii Paul Stănescu și Lucian Șova și să-i numească în locul lor pe Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu.

ACTUALIZARE. Liderii social-democrați au decis ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar la Ministerul Transporturilor ar urma să fie propus Mircea Drăghici, deputat și trezorierul PSD.

Mircea Drăghici este și el considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea.


ACTUALIZARE. Dragoș Benea ar putea fi propus pentru funcția de ministru al Transporturilor. Olguța Vasilescu, pe care președintele Klaus Iohannis a refuzat-o pentru acest portofoliu, ar putea fi propusă la Ministerul Dezvoltării.

Președintele poate refuza o singură dată, motivat, o propunere de ministru.


Social-democrații iau acum în calcul varianta sesizării Curții Constituționale cu un conflict juridic de natură constituțională între președinte și Guvern, pe tema refuzului președintelui de a-i revoca pe cei doi miniștri.

Citește și Cine sunt păpușarii din umbră ai lui Dragnea și pe cine vor plecați din România

Primul lucru pe care îl vom face este de a analiza situația. Al doilea este de a sesiza CCR pe un conflict juridic de natură constituțională. După cum știți, posibilitatea refuzului la numire o singură dată a fost tranșată de CCR, în timp ce posibilitatea refuzului la revocare nu există în nicio decizie a CCR. Nici nu există vreun precedent”, a spus deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Social-democrați se mai gândesc, de asemenea, dacă să propună aceleași nume pentru cele două portofolii, Transporturi și Dezvoltare regională - Ilan Laufer și Olguța Vasilescu.

Cele două ministere sunt ocupate acum tot de social-democrați, dar PSD a decis remanierea lor.

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că i-a numit în funcțiile de miniștri pe Niculae Bădălău, la Ministerul Economiei, Marius Budăi (Ministerul Muncii), Constantin Bogdan Matei (Ministerul Tineretului și Sportului), Daniel Breaz (Ministerul Culturii), Alexandru Petrescu (Ministerul Comunicațiilor), Gabriel Leş (Ministerul Apărării).

Pe de altă parte, președintele a semnat revocarea Liei Olguța Vasilescu de la Ministerul Muncii, dar nu și numirea acesteia la Ministerul Transporturilor. Nici Ilan Laufer nu a fost acceptat la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, Klaus Iohannis a revocat doar șase dintre cei opt miniștri a căror remaniere a decis-o ieri conducerea PSD. Astfel, rămân în funcții Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, unul din adversarii lui Liviu Dragnea, și Lucian Șova, ministrul Transporturilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri