Ședință de urgență la PSD. Mitinguri PSD „împotriva statului paralel” în București și alte mari orașe

Data actualizării: Data publicării:
170611_PSD_DRAGNEA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Este ședință la sediul PSD din Kiseleff, unde au fost convocați mai mulți lideri ai partidului.

170611_PSD_DRAGNEA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. „Va fi un miting de protest, nu pentru susținerea Guvernului, a lui Dragnea, a programului de guvernare. E un miting împotriva statului paralel, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor. Un miting pe care românii l-au cerut. Mesajul este că aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii, care vor altceva, mesajul poate o să fie receptat și la Bruxelles”, a spus Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

El a adăugat că întâlnirea din această seară a fost cerută de liderii de organizații județene. Mâine va avea loc întâlnirea cu liderii de filiale din București și cu cei din țară care nu au ajuns în seara asta.

Mâine se va stabili dacă mitingul va avea loc sâmbătă sau duminică.

ACTUALIZARE. Social-democrații discută despre organizarea mai multor mitinguri PSD în București și alte mari orașe din țară. Acestea ar urma să aibă loc sâmbăta viitoare, în 9 decembrie.

Nici Gabriela Firea, primarul Capitalei, nici premierul Mihai Tudose nu au fost văzuți în Kiseleff. Cei doi au avut în ultimele zile o dispută legată de organizarea târgului de Crăciun din Piața Victoriei, inițiativă la care edilul a renunțat între timp.

De altfel, relația tensionată dintre cei doi este una dintre temele discutate la ședință.

Potrivit informațiilor Digi24, se discută și despre organizarea unui miting de susținere pentru PSD.

De altfel, printre liderii de filiale prezenți la sediul central al PSD este și Claudiu Manda, șeful PSD Dolj, care a anunțat deja un miting al PSD la Craiova, în 9 decembrie.

Întrebat dacă va participa la acest miting, premierul Tudose a răspuns că „este din Brăila”.

Această declarație, precum și cea referitoare la organizarea târgului de Crăciun în Piața Victoriei, acolo unde au loc proteste, a creat tensiuni între premier și primarul Capitalei.

Contrele dintre ei, purtate prin intermediul grupului de Whatsapp al comunicatorilor PSD, au răbufnit public, sâmbătă. Tensiunile și discuțiile în contradictoriu au apărut după decizia - între timp revocată - a edilului de organizare a târgului de Crăciun chiar în faţa Guvernului, acolo unde protestatarii se adună de obicei ca să scandeze împotriva puterii.

Discuția Firea-Tudose pe grupul de Whatsapp al comunicatorilor din PSD a avut loc joi seara, exact în ziua în care Mihai Tudose a ieșit de la Guvern și a declarat, întrebat de jurnaliști, că decizia primarului general al Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei este neinspirată. Citiți detalii pe această temă: Tudose: Un târg de Crăciun în Piața Victoriei „nu e cea mai inspirată decizie”. Reacția Gabrielei Firea

Gabriela Firea a reproșat premierului că a făcut aceste declarații, dar i-a reproșat și faptul că s-ar afla într-o campanie electorală în interiorul PSD. Sunt mai multe declarații pe care premierul Mihai Tudose le-a făcut în ultimele zile și care au deranjat-o pe Gabriela Firea. Este vorba inclusiv despre declarația lui Mihai Tudose în care spune că statul paralel - despre care au vorbit mai mulți lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea - este un concept pe care nu îl înțelege.

De asemenea, după ce social-democrații au vorbit despre organizarea unui miting proguvernamental care ar urma să se desfășoare la Craiova, Mihai Tudose a spus ironic că el nu va participa la un asemenea miting, întrucât el e din Brăila. Și acest aspect a deranjat-o pe Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri