Ședință de urgență la PSD, la ora 18.00

Data actualizării: Data publicării:
Sigla-PSD-corel-12

Social-democrații se întâlnesc în această seară, la ora 18.00, într-o ședință de urgență, după eșecul negocierilor cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

 

Surse din PSD spun că sunt 245 de parlamentari ai coaliției care vor vota pentru demiterea Guvernului Grindeanu. PSD și ALDE au nevoie de 233 de voturi pentru a trece moțiunea. 

Cifrele vehiculate variază de la o oră la alta. În jurul prânzului se vorbea despre 240 de parlamentari pe care se bazează PSD și ALDE. Cert este că moțiunea a fost semnată de 222 de aleși.

Parlamentarii ALDE, partenerii din coaliție ai social-democraților, au avut și ei o ședință de urgență.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat astăzi că Uniunea nu va participa la votul moţiunii din Parlament. Cele trei legi negociate de UDMR și dezbătute ieri în procedură de urgență au fost retrase astăzi de pe ordinea de zi din Parlament.

Pe de altă parte, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că negocierile cu UDMR au fost oprite pentru că cele două partide din coaliție au suficiente voturi și din cauza speculațiilor că s-a făcut „un troc” cu reprezentanții minorității maghiare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri